20. aug
UREALISTISK: Sps gruppeleder Odd-Amund Lundberg (stående i midten) mener det er umulig å fjerne eiendomsskatten i Ringsaker selv om han gjerne vil det. Høyres Odd-Hermann Roel Børke (til høyre) fremmer heller ikke forslag om kutt i eiendomsskatten. Bildet er fra en valgdebatt i høst. Fra venstre: Carsten Bleness, Helge Vestheim, Thomas Eriksen, Kai Smeby og Anita Ihle Steen. FOTO: JO KJETIL HEGGELUND
 
– Urealistisk å fjerne e-skatt
Opposisjonen kommer ikke til å fremme forslag om å fjerne eiendomsskatten i Ringsaker.

Publisert: 16.des.2015 06:46
Oppdatert: 16.des.2015 06:54

Sp går så langt som å si at det ikke er mulig å ta drøyt 100 millioner kroner ut av kommunebudsjettet.

– Hovedbudskapet vårt er å holde e-skatten lik år etter år. Det går ikke an å fjerne den. Det ser vi på som urealistisk, sier Sps gruppeleder Odd-Amund Lundberg.

MENER SP ER DEFENSIVE

Frps gruppeleder Hans Kristian Arnkværn vil derimot ikke gi opp kampen mot den upopulære eiendomsskatten.

– Det blir for defensivt å si at det ikke er mulig å fjerne den. Det er fullt mulig å fjerne den gradvis, sier Arnkværn.

Likevel vil ingen av partiene som er imot eiendomsskatt fremme forslag om å redusere skattesatsen for Ringsakers huseiere i 2016.

Høyre, Sp, Frp og Pensjonistpartiet konsentrerer seg kun om forslag som hindrer en prisjustering av eiendomsskatten.

– For oss er det viktig at den ikke blir hevet. Det mener vi er uholdbart og feil utvikling, sier Frps Hans Kristian Arnkværn.

VIL FJERNE SUPPERÅD

Motstanderne har ikke samlet seg om et felles forslag i forkant av mandagens budsjettdebatt i kommunestyret.

Isteden fremmes tre ulike forslag på å finne 3,1 millioner kroner for å hindre en prisjustert eiendomsskatt:

• Høyre: Er ikke helt i mål med sitt forslag, men vil hente pengene på effektivisering på 0,5 prosent i alle kommunale enheter med unntak av pleie og omsorg, barnevern og sosiale tjenester.

• Sp og Pensjonistpartiet: Vil droppe opprettelse av helse- og omsorgsrådgiver (80 prosent), prosjektleder sentrumstiltak (50 prosent) og fagarbeider park (50 prosent) samt utsette inndekning av underskudd på sosial- og barnevernsbudsjettet.

• Frp: Vil legge ned regionrådet, droppe støtten til Destinasjon Sjusjøen og pålegge rådmannen å kutt to årsverk i administrasjonen.

HÅPER PÅ UTBRYTERE

– Vi mener at våre forslag ikke er dramatiske, og at det gjør at huseiere i Ringsaker slipper økt eiendomsskatt, sier Arnkværn.

Han håper at også Ap-gruppa kan se at det er mulig å unngå en prisjustering av eiendomsskatten.

– Det er et spørsmål om Ap-politikerne tør når ordføreren sier noe annet. Det er å håpe at det er noen utbrytere i Ap-gruppa, sier Arnkværn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke