21. aug
KAMERA-KAMP: Datatilsynet misliker at Brumunddal skal ha mer overvåking enn langt større byer. Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen vil kjempe videre for å beholde overvåkingskameraene som det er flere av rundt torget i bakgrunnen. FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
– Erfaringene er bare gode
Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) og Ringsaker-lensmann Terje Krogstad vil kjempe for å beholde overvåkingskameraene som Datatilsynet vil fjerne fra Brumunddal.

0
Publisert: 04.jul.2016 06:11
Oppdatert: 04.jul.2016 06:16

– Det var et enstemmig vedtak om å kjøpe kameraene, og erfaringene er bare gode. Derfor vil vi kjempe for å beholde kameraene.

Det sier Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (45) til HA.

Hun kjøper ikke Datatilsynets argument om at overvåkingskameraene er et uforholdsmessig inngrep i folks rett til et privatliv.

ORDFØRERENS STØTTE

– Datatilsynet skriver at Brumunddal er et for lite sted og at vi har for lite kriminalitet til å forsvare kameraene. Da tenker jeg: Så flott! Og kanskje skyldes dette nettopp kameraene. Brumunddal er et meget trygt sted og slik vil vi ha det fortsatt, sier Ihle Steen.

– Er det farligere i Brumunddal enn Bergen og Tromsø som ikke har så mange kamera?

– Nei. Men dette er et forebyggende tiltak som virker godt. Det ser vi på statistikken, sier hun.

Både ordføreren og lensmannen minner om at kameraene ble satt opp etter en rekke restaurantbranner – og et grovt ran.

Politiets støtte

– Vi vil argumentere for å få beholde kameraene fordi de har bidratt til å hindre kriminalitet, til å oppklare saker og til å gjør Brumunddal tryggere for folk som ferdes ute, sier Ringsaker-lensmann Terje Krogstad (51), og fortsetter slik på telefon i ferien:

– Jeg kan vise til 19 konkrete saker der kameraene har bidratt til å oppklare lovbrudd – og til å forhindre at saker som ellers ville ha blitt henlagt på grunn av manglende bevis har blitt oppklart. Kameraene har også en preventiv effekt, sier Krogstad og legger til:

– Kameraene i Brumunddal er så godt merket at Datatilsynet selv har anbefalt DNB å dra til Brumunddal for å se hvordan slike kamera skal merkes.

STØTTE FRA PUBEN

På ett av Brumunddals utesteder, like under et overvåkingskamera og på motsatt av side av to andre kameraer på torget, traff vi brumunddølene Jan Magne Holter, Kent Vidar Berntsen og Cato Ramfjord lørdag formiddag:

– Slike kamera bidrar til at det blir mindre vold. Kamera er bare bra, sier trioen.

– Noen føler seg overvåket?

– Da bør de først kutte ut Facebook, mobilen og andre ting der du sørger for at du blir «overvåket», sier trioen og legger til:

– Kameraene er et stort pluss. Nå er det tryggere enn før her.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke