5. des
 
- Vi gjorde det for å spre glede
Maria Skalleberg og Rikke Torgersen fra Miljøpartiet De Grønne er jentene som i all hemmelighet har pyntet busskuret ved Briskeby.

Publisert: 20.jun.2015 14.56
Oppdatert: 20.jun.2015 15.22

De fleste har nå fått med seg det hjemmehyggelige busskuret ved Briskeby. Her har noen i nattens mulm og mørke pyntet med tepper, stol, benker, blomster og bøker.

Les også: Makan til busskur har du aldri sett

Stuntet har skapt enorm oppmerksomhet på sosiale medier, men det alle har spurt seg om, er hvem som står bak det hele:

HA har drevet intenst gravearbeid og kan nå avsløre hvem de er:

Rikke Torgersen og Maria Skalleberg.

- Ikke et pr-stunt

De er henholdsvis leder og nestleder i Miljøpartiet De Grønne i Hamar, men ifølge jentene er ikke stuntet spesielt politisk. Hadde de fått det som de ville, ville de helst at det skulle forblitt en hemmelighet for alltid hvem som sto bak.

– Men når du fant det ut, så må vi jo stille opp, sier de to glade damene.

De forteller at de fikk ideen bak det hele for to år siden da de så et tilsvarende stunt i Sarpsborg. Siden har de hatt det i bakhodet.

– På torsdags kveld fant vi ut at tiden var inne, sier de to.

De drog ned til busskuret og vasket det fri fra spindelvev og tagging. Deretter begynte de å pynte skuret.

– Vi hadde det veldig moro. Det var litt skummelt også med tanke på å bli oppdaget, men vi hadde det utrolig gøy da det sto på.

Og gøy har de hatt det i etterkant også. For de hadde ingen anelse om at det skulle ta så mye av som det har gjort.

– Det har vært fryktelig morsomt å se hvordan det har tatt av. Og ikke minst at nesten ingen andre har visst det var oss, heller ikke folk i partiet, sier Skalleberg.

For ifølge dem er det ikke et politisk PR-stunt.

- Vil spre glede

– Vi kontaktet ikke media for å si det sånn. Vi ville helst holde det hemmelig og hadde ingen stor medieplan med dette. Vi har heller ikke prydet stedet med politiske effekter eller andre ting. Det eneste er at selve årsaken til at vi gjør det, henger sammen med hvordan vi står politisk og hva Miljøpartiet De Grønne står for.

– Ja, hvorfor gjorde dere dette?

– For meg handler det om å spre glede. Vi ønsker at folk skal smile og få en litt bedre dag. Vi ønsker å gjøre noe positivt for byen og få folk til å snakke om positive ting. Klarer vi det, har vi lyktes og kanskje blir også andre inspirert til å gjøre noe som kan glede andre, sier Torgersen.

Skalleberg legger til:

– Det er muligens naivt å tro at slike stunt kan skape en litt bedre verden, men da er jeg i så fall naiv. Det er i alle fall det som er tanken, smiler hun.

De to har vært spent på om innredningen fikk stå i fred.

Flere planer?

– Ingen har ødelagt noe og det er jeg så glad for. Folk har til og med kommet med ekstra bøker. Vi har hørt at kjærestepar har planlagt å ha date i busskuret. Er ikke det fantastisk? Vi har passet på og sett at ting er i orden. Blant annet var jeg nede her lørdags morgen før jobben for å vanne blomstene. Det har vært utrolig gøy, sier Skalleberg.

De synes også det er fantastisk å høre at selveste trafikkdirektøren valgte å tilbringe natt til lørdag i skuret.

– Da er de i alle fall ikke sure på oss. Det håpe jeg heller ingen andre er, sier Torgersen som ikke utelukker flere «gerilja-pyntinger» den neste tiden:

– Vi har noen planer, sier de to lurt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke