buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
NEGATIVT: Statens vegvesen, her på et arkivbilde, betegner resultatet fra tirsdagens kontroll på Husum i Løten som meget negativt.
 
Tatt med overlast, uten vinterdekk og falske skilt
Hele 10 av 30 storbiler som ble kontrollert i Løten tirsdag fikk kjøreforbud.

Publisert: 18.mar.2015 17:25
Oppdatert: 19.mar.2015 07:43

- Vi hadde et spesielt fokus på tekniske forhold og bestemmelsene for hviletid. Resultatet av aksjonen er svært negativt.

Det sier kontorsjef Geir Thomas Finstad i Statens vegvesen til h-a.no.

Her er resultatet av kontrollen:

En bulgarsk trekkbil hadde problemer med identifiseringen. Registreringsnummeret stemte ikke overens med rammenummer. Typegodkjenningsplate stemte ikke med vognkort og rammenummer. Det var miks av tre trekkbiler.

Politiet ble koblet inn og etterforsker om kjøretøyet er stjålet i Europa. Det ble anmeldelse på grunn av dokumentforfalskning. I tillegg manglet samme trekkbil vinterdekk på andre aksel og bladfjær på høyre side på første aksel.   

Et bulgars vogntog ble stoppet fordi den makedonske føreren ikke hadde førerattest. Han måtte skaffe ny fører. 

Fem vogntog ble tatt inn for bremseprøvinger. Tre av disse fikk mangellapp. En av de tre fikk kjøreforbud.

De andre kjøreforbudene var overlast, dårlig sikring av last og for lite utsyn fra førerhytta.

Statens vegvesens kontrollvirksomhet har som mål å få ned tallet på drepte og hardt skadde ved å luke ut farlige kjøretøy og trafikanter fra vegene. Kontrollene er målrettet i forhold til ulike kjøretøy og trafikantgrupper. Dette gjøres både for å avdekke uregelmessigheter og for å kunne jobbe forebyggende.

Tungtransporten utgjør en betydelig andel av kjøretøyene langs vegnettet i Norge. Kontroller i forhold til denne gruppen går på sikring av last, kjøretøyets tekniske tilstand, farlig gods og overholdelse av kjøre- og hviletid. Slurv med disse faktorene kan få fatale konsekvenser, både for tungbilsjåføren og andre trafikanter. I tillegg sjekkes vognkort, løyver og fraktpapirer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat