23. okt
STORFANGST: UP jaktet på råkjørere gjennom Østerdalen i tre dager. Det førte til 11 førerkorbeslag og 133 fartsbøter.
FOTO: NTB Scanpix.
 
11 mistet lappen - 133 fikk fartsbøter på tre dager
Det kjøres fortsatt veldig fort gjennom Østerdalen.

Publisert: 27.jun.2016 06:17
Oppdatert: 27.jun.2016 10:03

Først var det 8 sjåfører som mistet førerkortet og nesten 90 personer fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort på riksvei 3 gjennom Østerdalen. Så slo UP til med et par kontroller til. Der var det tre bilførere som ble fratatt førerkortet på stedet og hele 43 fikk fartsbøter.

I løpet av tre dager mistet altså totalt 11 bilførere lappen og 133 fikk fartsbøter på tur gjennom Østerdalen.

I kontrollene i natt var det tre bilførere som mistet lappen etter å ha kjørt altfor fort ved Atna. Her ble høyeste hastighet målt til 128 km/t. I denne kontrollen var det 38 bilførere som fikk fartsbøter.

I den andre kontrollen, i Elverum, var det ingen  som mistet førerkortet, men fem fikk svi på pungen. Her ble høyeste hastighet i 50-sonen målt til 66 km/t, mens høyeste hastighet i 80-sonen var 101 km/t.

– Det kjøres for hardt gjennom Østerdalen. Jeg vil oppfordre sjåfører til å være litt lettere på høyrefoten, sier operasjonsleder Trond Ola Berg i Innlandet politidistrikt til NTB.

Fredag ble 44 sjåfører bøtelagt og 3 mistet førerkortet. Lørdag fikk 43 personer bot og 5 ble anmeldt med førerkortbeslag. Kontrollene ble gjennomført ved Atna og på strekningen mellom Alvdal og Tynset. Det var hovedsakelig personbiler som brøt fartsgrensen.

– Jeg kan ikke svare for UP, men jeg tror ikke kontrollene avsluttes med dette, sier operasjonslederen.

Høyeste hastighet var 117 kilometer i timen i 80-sonen fredag og 133 kilometer i timen lørdag.

Det er også satt opp strekningsmåling mellom Barkald og Alvdal på riksvei 3. Ifølge Berg «ryker det» noen førerkort også på den strekningen. 

Ikke sjokkert

- Dette er ikke noe sjokkerende resultat. At så mange både mister førerkortet og får fartsbøter overrasker meg ikke, sier Stein-OlavfRøberg, som er ny sjef for UP i distriktet.

- Dette bekrefter bare det vi vet om farten som holdes gjennom Østerdalen, sier Røberg.

Han har nettopp fått rapport fra UP-patruljen som i helgen har sjekket trafikken gjennom Østerdalen. Rapporten er nedslående, men kommentaren fra patruljen er:

- I kontrollen vi hadde sør for Hanestad kunne vi tatt mange flere, men vi hadde ikke kapasitet.

- Vi har fått mange klager på at veldig mange kjører altfor fort gjennom Østerdalen. Jeg har hytte på Rena så jeg kjører jo på denne vegen sjøl en del, og jeg ser også at det er mange som har det altfor travelt, forteller Stein-Olaf Røberg, og legger til:

- Det er generelt mye trafikk på riksveg 3, det er mye tungransport gjennom Østerdalen, det er i seg selv ofte en forsinkende faktor for andre bilførere som blir utålmodige og kjører for fort.

- Tar dere ferie nå?

- Nei, da. Vi tar ikke fellesferie. Naturligvis er det folk hos oss også som tar ferie, men vi har alltid folk som patruljerer på vegene. Det er derfor ingen grunn for noen å tro at vi ikke er på farten om dagen, eller til helga igjen for den saks skyld. Plutselig dukker vi opp..., sier Stein-Olaf Røberg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke