buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
BildetekstBildetekst
 
1.122 uten jobb på Hedmarken - underskudd på kokker
Arbeidsledigheten øker i de fire kommunene Hamar, Ringsaker, Løten og Stange. I oktober sto 1.122 personer arbeidsledige. 685 menn, 437 kvinner og 53 unge under 20 år var helt arbeidsledig. Kommunene trenger arbeidskraft innen helse- og omsorg. Det er også stort behov for kokker.

Publisert: 25.nov.2011 15:09
Oppdatert: -

HAMAR: Ledighetstallene viser at 1.048 arbeidsledige på Hedmarken i oktober 2010, økte til 1.122 i samme måned i år. Størst var økningen i antall ledige i Ringsaker med 52 og Hamar med 23.
Den samlede arbeidsledigheten i Hedmark var 2.418, som tilsvarer 2,5 prosent av arbeidsstyrken. På samme tid i fjor var 2.377 uten jobb. Samtidig tilfløt 501 ledige stillinger Nav. Det registrerte legemeldte sykefraværet var 6,5 prosent. 14.957 hedmarkinger var innvilget uførepensjon oktober 2010. Arbeidsledigheten på landsbasis er 2,4 prosent.

Arbeidsinnvandring

Ifølge Ragnhild Synstad ved Nav Eures i Hedmark (European Employment Services), får arbeidsinnvandrere seg jobb innen fjellturisme i Hedmark. Her er renholds- og servicejobber populære.
- Det er også behov for kokker. Vi ser at bedriftene skaffer seg utenlandsk arbeidskraft til bussjåførjobber, bygg- og anlegg samt helse og omsorg. Det som preger Hedmark er at næringslivet her har enkelt tilgang til svensk arbeidskraft, sier Synstad.

Færre permitterte

97 personer i Hedmark var helt permitterte i oktober. På samme tid i fjor under finanskrisen var tallet 112. I oktober var 102 delvis permitterte, i 2010 117. Det opplyser Espen Heitmann, kommunikasjonsrådgiver i Nav Hedmark.

- Antallet personer som har vært helt ledige over 26 uker, var ved utgangen av oktober 667, og utgjør 27,6 prosent av de helt ledige i Hedmark. Antallet langtidsledige er redusert med vel 50 personer det siste året, sier avdelingsdirektør,
samfunn og analyse, Unni Dalsegg.

- Yrkesbakgrunnen blant ledige er også noe endret. Sammenlignet med i fjor er det færre ledige med bakgrunn fra bygg og anlegg og industri. Det er også færre ledige med yrkesbakgrunn fra ingeniør- og IKT-fag. I samme periode har ledigheten innen undervisning økt kraftig, men de to siste månedene har utviklingen snudd.
- Dette er indikasjoner på at det er bevegelse i arbeidsmarkedet, selv om det er vel så mange ledige som for ett år siden, og det er positivt, sier Dalsegg.

Navs omfattende bedriftsundersøkelse for 2011 viser at det totalt er i overkant av 72 000 ansatte i Hedmark. Store deler av sysselsettingen i Hedmark er knyttet til helsesektoren, varehandel, industri, undervisning, bygg/anlegg, offentlig forvaltning, samt eiendomsdrift, forretningsmessig og faglig tjenesteyting. Region Hedmarken er fylkets største bosettings- og sysselsettingsregion. Bedriftene i denne regionen er mest optimistiske med tanke på sysselsettingen. Nesten en av tre bedrifter på Hedmarken venter økt bemanning kommende år, og det vil være et viktig bidrag til høy sysselsetting i fylket, går det fram av rapporten.

Bedriftsundersøkelsen 2011 viser også at det er en viss mangel på arbeidskraft innen
mange yrker. Totalt utgjør mangelen opp mot 1000 stillinger i Hedmark. Det er stor etterspørsel etter sjåfører, og arbeidsgivere sliter med å rekruttere tilstrekkelig antall personer. IKT-sektoren signaliserer en oppgang kommende år,
og næringen opplever mangel på systemutviklere og programmerere.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat