buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
USIKRA BARN: 115 hedmarkinger ble tatt for å kjøre uten bilbelter i forrige uke. I tre av tilfellene var ikke barna sikert, slik som her. FOTO: SCANPIX.
 
115 tatt uten bilbelte
Forrige ukes massive bilbeltekontroller over hele landet førte til at 115 personer fikk gebyr på grunn av manglende bruk av bilbelte på Hedmarken og i Østerdalen.

Publisert: 22.aug.2011 12:15
Oppdatert: -

Totalt ble 12.801 kjøretøy kontrollert. I tillegg avdekket kontrollene tre usikra barn.

- Skremmende, sier Arne Skybak i Statens vegvesen, Region øst.
- Når vi vet hvor stor risiko dette medfører for barna selv ved små hastigheter, er dette skremmende. Barn er i denne sammenheng helt uskyldige og avhengig av at sjåførene sørger for deres sikkerhet. De to sjåførene er anmeldt og kan vente seg forelegg og prikker på førerkortet.
Skybak legger til at antallet gebyr er noe høyt, spesielt siden kontrollene var varslet på forhånd. Men han understreker at aller fleste som ferdes i trafikken er flinke til å bruke bilbelte.
- Det er en liten prosentandel som ennå ikke har tatt inn over seg farene ved å kjøre usikra. Den vanligste unnskyldningen vi hører er «jeg skulle bare kjøre en liten tur». Men risikoen for å bli hardt skadet, eller i verste fall drept, avtar ikke når man skal kjøre korte turer. Kræsjer du i 50 km/t uten bilbelte, er det det samme som å hoppe fra ti meter og ned i et tomt svømmebasseng, sier Skybak.

40 personer kunne overlevd

Ulykkesundersøkelser utført av Vegvesenet viser at rundt 40 personer ville berget livet i trafikken hvert år hvis de hadde brukt bilbelte. Skybak mener det å feste beltet bør være en reflekshandling hos alle som setter seg i en bil.
- Bilbeltet er den viktigste livredderen i en bil uavhengig av hvor gammel eller ny bilen er, sier han.

Nasjonale tall

Til sammen har over 86.000 kjøretøy blitt kontrollert i løpet av den nasjonale bilbelteuka. 1550 sjåfører og passasjerer har fått gebyr for manglende bilbelte. Hver enkelt får et gebyr på 1500 kroner.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat