buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
FOLKSOMT: Om lag 120 personer møtte opp til foreldremøte om det FAU ved Ajer ungdomsskole mener er økende rusmisbruk blant ungdomsskoleelever i Hamar.
FOTO: Henrik Hornnæss
 
120 foreldre på møte om rus blant ungdom
Foreldre i Hamar viste at de bryr seg da 120 personer møtte opp til foreldremøte på Ajer ungdomsskole om økende rusmisbruk blant ungdomsskoleelever i Hamar.

Publisert: 29.apr.2015 22:39
Oppdatert: 30.apr.2015 08:45

Flere ungdomsskoler i Hamar tar nå tak for å stoppe cannabisbruk blant ungdom. Onsdag kveld arrangerte FAU ved Ajer ungdomsskole foreldremøte på grunn av det de mener er økende rusbruk blant ungdomsskoleelever i Hamar. Om lag 120 personer møtte opp til møte. Foreldrene som møtte opp på møtet er klare på at de ikke kan utelukke at egne barn eksperimenterer med rus. Det var stor enighet om at samarbeid mellom foreldre og andre instanser er vegen å gå. Børstad ungdomsskole har blant annet hatt et godt samarbeid med politiet. 

Rektor på Børstad ungdomsskole, Ole Christian Hem, innledet gårsdagens foreldremøte med å fortelle om Børstad sine erfaringer med dette problemet. Der har de avdekket bruk av rusmidler blant elevene. Han mener det er et problem for hele regionen. I fjor opplevde Nes i Ringsaker det samme.

Deretter snakket Jan Aasen, psykiatrisk sykepleier i Hamar kommune om konsekvensene ved bruk av rusmidler og hvor lett tilgjengelig det faktisk er. Til slutt avrundet Linn Sigurdsen, leder ved Café Uno sine erfaringer. Hun har opplevd rus på nært hold, og vært i flere av sine venners begravelser.

- Hvis vi kan formidle de harde fakta til våre barn, kan de formidle det videre til sine venner. Vi må virkelig se barna våre og snakke med dem. Vi må bry oss om våre barn og vennekretsen deres. Det å bruke rusmidler er som å spille russisk rulett med hjernen din, sier Sigurdsen. 

De mest brukte stoffene av ungdom er alkohol, cannabis og syntetisk cannabis. Jan Aasen i Hamar kommune mener at foreldre har størst påvirkningskraft på barn og unge til å unngå eksperimentering med rus.

Av de tre mest brukte stoffene er det lokalt sett en økning i bruk av marihuana. Aasen fortalte at alle som til slutt misbruker tunge stoffer starter med cannabis. Han oppfordrer foreldre til å bry seg på et så tidlig stadium som mulig. 

- De som påvirker barn og unge i best mulig grad er foreldre og deretter kontaktlæreren. Derfor er det viktig at disse personene har stor kunnskap selv. Det å høre fra mamma og pappa selv betyr mye mer enn å høre det fra en som meg, sier han.

Han fortalte også at alkohol spiller inn på cannabis-problemet. En tidlig alkoholdebut øker sjansen for rusmisbruk.

– Det er nødvendig å være på vakt og bry seg. Helt vanlig ungdom kan starte med rusmidler, sier Aasen. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
GODE ERFARINGER: Rektor ved Børstad ungdomsskole, Ole Christian Hem fortalte om sine erfaringer da det ble avdekket rusbruk blant elever. Han mener det er altfor lett å få tak i stoff for ungdom i Hamar.
FOTO: Henrik Hornnæss
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat