buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
13 Gathering-deltakere tatt med narkotika
13 ungdommer anmeldt.

Publisert: 28.mar.2013 07:42
Oppdatert: -

Politiet anmeldte onsdag kveld 13 ungdommere som skulle delta på The Gathering på Hamar for narkotikabruk. Men ingen av de 5.000 deltakerne er tatt for bruk under selve arrangementet.
De 13 som ble anmeldt, hadde brukt narkotika før ankomst til datasamlingen, opplyser Hedmark politidistrikt.
Politiet opplyser at ingen er blitt tatt for bruk under arrangementet, som finner sted i Vikingskipet på Hamar.
Ifølge Hardware.nodeltar 5.000 datainteresserte mennesker på The Gathering i påsken. Arrangementet åpnet offisielt klokken 22 onsdag kveld. Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap) sto for åpningen. Hun har vært på The Gathering også tidligere.
– Jeg har jo ansvaret for IKT i regjeringen, og dette er andre gang jeg er på The Gathering. Her er det et utviklermiljø som er svært interessant, og jeg har blant annet sett på hvordan spillteknologi kan brukes i helse og rehabilitering, sier Aasrud.
Hun nevner virtuell bowling som et eksempel, noe hun selv fikk prøve ut onsdag.
– Når man skal trenes opp igjen i rehabilitering blir det mye repetisjon, og det kan bli litt kjedelig. Ved hjelp av spillteknologi kan det gjøres mer interessant, og mindre repetitivt. Dessuten er The Gathering en god arena for rekruttering til IT, sier Aasrud.
Norsk IT-bransje mangler arbeidskraft. En rekke norske IT-bedrifter bruker derfor datatreffet som rekrutteringsarena, skriver E24.
Men det blir også tid til spilling og annen moro i påsken, skriver Hamar Arbeiderblad. Allerede før den offisielle åpningen hadde en håndfull deltakere brukt 14 timer og mer enn 1.500 A4-ark, samt 2 kilometer med tape, for å skrive ut og henge opp verdens største kopi av Edvard Munchs “Skrik”.
The Gathering er Norges største datatreff og regnes for å være det nest største i verden. The Gathering ble første gang arrangert i 1996. (©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat