buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
14 av 430 ferske politifolk i fast jobb
Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): 14 av 430 politifolk som ble uteksaminert i juni har fått fast stilling i politiet, ifølge Politiets Fellesforbund.

Publisert: 11.jul.2011 14:39
Oppdatert: -

- Å få plass på Politihøgskolen betyr ikke at man samtidig tildeles jobb i staten, sier justisministeren.
Politiets Fellesforbund har vært i kontakt med studentene og funnet ut hvor mange av årets uteksaminerte studenter som har fått fast stilling, skriver VG.
Av årets 430 avgangsstudenter, har kun 14 politistudenter fått fast jobb i politiet. 93 har fått sommervikariat i politiet.
Lederen for Politiets Fellesforbund Arne Johannessen mener at studentene er "ført bak lyset" og at Knut Storberget begår et løftebrudd.
- Situasjonen er verre enn det jeg trodde, sier Johannessen.

- Svartmaling

Justisministeren reagerer med oppgitthet i møte med Politiforbundets statistikker.
- Å få plass på Politihøgskolen betyr ikke at man samtidig tildeles jobb i staten. Det er all grunn til å sette spørsmålstegn ved måten Politiets Fellesforbund driver sine gjentakende kampanjer, sier Storberget.
Justisdepartementet har en egen oversikt av hva som har skjedd med de uteksaminerte politistudentene de siste årene. Denne viser at antall studenter med jobb i politietaten ligger stabilt mellom 93,8 og 95,6 prosent. Av de 393 som besto eksamen i fjor hadde 362 jobb i politiet i juni i år.

- Urovekkende

Stortingsrepresentant Elisabeth Aspaker i Høyre kaller justisministerens reaksjon for en ren ansvarsfraskrivelse.
- Høyre reagerer sterkt på at Knut Storberget fortsetter sin ansvarsfraskrivelse når store deler av et nytt kull uteksaminerte politistudenter står uten jobb. Nå frykter vi at Storbergets passivitet overfor nyutdannede politifolk vil få alvorlige konsekvenser for søkningen til politiutdanningen, sier Aspaker.
Høyre mener det er svært urovekkende at det er 522 færre søkere til politihøyskolen i år enn i fjor.
- Vi frykter også at søkningen vil gå ytterligere ned dersom ikke justisministeren innser hvor ødeleggende all uroen rundt ferdig utdannede politifolk som ikke får seg jobb er, sier Aspaker. (©NTB)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat