24. okt
SNART KLARE: 6. februar inviterer Sjusjøen til verdenspremière utendørs på filmen «Birkebeinerne» med Jakob Oftebro (Skjervald Skrukka) og Kristoffer Hivju (Tortein Skevla). Foto: Ian Brodie / Paradox Film 3 AS.
 
1.400 billetter solgt
Storfilmen «Birkebeinerne» har première på norske kinoer 12. februar. Allerede 6. februar er det visning og verdenspremière i utekinoen på Sjusjøen.

Publisert: 27.jan.2016 06:25
Oppdatert: 27.jan.2016 06:35

Den lille gutten Håkon Håkonsson må berges. Det er vinteren 1205/1206. To birkebeinerne, de to beste skiløperne, Torstein Skevla og Skjervald Skrukka, må redde Norges framtid fra baglerne.

Jakob Oftebro (Skrukka) og Kristoffer Hivju (Skevla) har hovedrollene i femtimillionersfilmen, hvor mye av opptakene er gjort i Ringsakfjellet.

Tone Alterskjær i Destinasjon Sjusjøen forteller at det rigges for to visninger lørdag 6. februar.

Filmen skal vises på storskjerm ute – og det selges 800 billetter til hver av visningene.

1.800 kinobilletter

Til nå er det solgt cirka 1.400 billetter til verdenspremièren på Sjusjøen.

– Med VIP-plassene er det totalt 1.800 billetter til de to eventene, sier Alterskjær til HA.

– Det er helt utrolig at vi har solgt så mange billetter allerede. Jeg hadde ikke forventet at billettsalget skulle gå unna på den måten fordi vi har ikke gjort voldsomt mye markedsføring med dette, sier Alterskjær, som synes det er imponerende at så mange har lyst til å være med og se filmen.

– Fortsatt er det igjen en god del billetter til de to forestillingene, forteller den daglige lederen i Destinasjon Sjusjøen.

Snøkino på Sjusjøen

Det blir en helt spesiell dag på Sjusjøen når «Birkebeinerne» har verdenspremière i Ringsakfjellet.

Kinofølelsen skal skapes i friske og vakre omgivelser i fjellet denne lørdagen. I disse dager bygges det en arena. Filmen kommer til å bli vist i kinosal utendørs laget av snø og is.

– Det kommer til å bli et skikkelig show rundt der skuespillerne introduseres og alle statister er invitert. Mange av statistene har sagt at de vil kle seg ut og dette blir kjempeartig, sier Alterskjær.

– Stor markedsverdi

– Hva betyr dette for Sjusjøen?

– Det betyr mye og setter oss på kartet i en større nasjonal sammenheng. Vi har foreløpig ikke opplevd en voldsom stor verdi enda, men det kan endre seg hvis vi gjennomfører alt til punkt og prikke. Jeg tenker at det er en stor markedsverdi å gjennomføre en filmpremière i Ringsakfjellet og det er klart at dette er merkevarebygging for oss. Hvis dette blir en suksess kan vi kanskje se på muligheten for en filmfestival i framtida, svarer Alterskjær.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke