buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
3 gode råd
Arild Halvorsen har tre konkrete råd til bedre nettvett:

0
Publisert: 06.jun.2016 08:17
Oppdatert: 06.jun.2016 08:17

1. Facerape er forbudt!

– Mange mobbesaker knyttes til at noen har hatt tilgang til og brukt profilen til en annen. Dette handler om identitetstyveri, og det er noe politiet straffeforfølger. Du kan bli anmeldt og straffet hvis du bruker en annens identitet. Det er en alvorlig handling, så ikke legg ut en drittmelding bare for å være morsom. Lær barna fra tidlig alder, at de aldri skal gjøre ting på andres profiler.

2. Etabler en rutine hver 4. uke der du og barnet sammen går gjennom barnas profiler på sosiale medier.

– Hvem følger du, og hvem følger deg? Hvem er du venn med? Kanskje din 11 år gamle datter ikke skal følge Sophie Elise, og det ultra-kommersielle som kommer derfra? Eller bør poden følge russebussen til storebror, hvis de legger ut drøye bilder der? Det kan godt hende barnet ditt har en profil til, som du ikke har oversikt over, men da vet de at de gjør noe de ikke får lov til, så gjennomgangen er uansett en god øvelse.

3. Trykk «liker» på alt vennene dine legger ut.

– Mange foreldre reagerer når jeg sier dette, for de er mer opptatt av hvor mye tid ungene bruker på sosiale medier. Vær mer opptatt av innhold! De unge skjønner dette med respons, for det handler om utestenging. Når jente A legger ut noe får hun 200 responser, når jente B legger ut noe, får hun null, for hun er ikke en del av den kule gjengen. Skal du være på sosiale medier som barn, skal du alltid gi respons til de du er venn med. Man trenger ikke kommentere alt, men trykk på hjertet eller tommelen opp. Alle skal få det!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat