buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
IKKE UTENOMFERIE: Rektor ved Fagerlund skole, Kari Storihle Ødegård synes ikke foreldre skal ta med barna sine på ferie utenom skoleruta. FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM
 
30 søknader om feriefri er for mye
Siden august har 30 elever ved Fagerlund skole i Brumunddal søkt permisjon for å reise på ferie. Rektor Kari Storihle Ødegård etterlyser klarere regler for å kunne ta fri utover den ferien de allerede har.

Publisert: 03.okt.2012 15:14
Oppdatert: -

- Ungene har den ferien de trenger. Voksne i arbeidslivet kan heller ikke ta ubegrenset med ferie. Dette gjelder også elever som går på skolen. Jeg skulle ønske det ble strammet inn på å gi skolefri utenom fastsatte ferier og fridager, sier Storihle Ødegård.
Fagerlund-rektoren opplyser at hun mottok de første permisjonssøknadene rett etter at elevene kom fra åtte ukers sommerferie. Noen forlenget også sommerferien. Enkelte pulter på skoler står tomme deler av skoleåret.

Være til stede

Tirsdag gikk Hamars skolesjef Anne Grete Melby, rektor Sølvi Aas Hallem og rektor ved Prestrud skole, Cecilie Werner Erichsen ut og sa det er for mange foreldre som søker fri for å dra på ferie utenom skoleruta.
Kommunalsjef i Ringsaker Anne Kari Thorsrud, leder skole og barnehageseksjonen. Hun sier kommunens holdning er klar, elevene i ringsakerskolen skal ha mest mulig utbytte av læringen.
- Det betyr at når det er undervisning på skolen, skal elevene være til stede. Ferie bør avvikles i de ordinære ferieukene, kontinuitet i læringen prioriterer vi høyest, sier Thorsrud.

Viktig signal

Rektor Kari Storihle Ødegård mener det er blitt altfor lettvint å ta ut ungene av skolen.
- I Norge burde skolestatusen vært høyere. I andre land er det mye mer status blant foreldre at ungene deres tar utdanning.
- Skole og utdanning er viktig. Derfor er holdningen til fravær et svært viktig foreldrebidrag. Man tenker kanskje det er lett å ta igjen tapt opplæring. Men feriefri kan bli oppstykket i undervisningen og fort komme opp i 14 dager. Feriedager, pakking og forventning tar fokus fra undervisning. Det er ikke lang tid mellom hver ferie og den tiden trenger de, uten at undervisningen blir for oppstykket på grunn av ekstra ferie.
- Har man barn, bør foreldre forholde seg til skoleruta. Det er selvfølgelig prisen på ferien som gjør at man søker om fri, prisene blir satt opp i skoleferiene. Hvert skoleår har elevene åtte ukers sommerferie, høstferie, vinterferie og juleferie. Foreldre skulle ha nok ferietid de kan tilbringe sammen med sine barn.

Kan ikke nekte

- Avslår du søknader om fri utenfor skolens fastsatte ferier og fridager?
- Nei, jeg har ikke anledning til å nekte. Det er foreldrenes ansvar. Men som sagt, jeg vil at de skal forholde seg til skoleruta. Dette er noe jeg har snakket om på foreldremøtene de to siste årene. Jeg har anmodet foreldrene om å ta ferie i forhold til skoleruta, sier Storihle Ødegård.
Kommunalsjef Thorsrud sier foreldre har mulighet til å få innvilget inntil 10 dager skolefri, men skolelederne anbefaler det ikke.
- Vi ser det som uheldig med fraværsperioder i undervisningen og anbefaler at ferie foregår innenfor skoleruta. Dette handler om å få best mulig læringsutbytte. Å være borte i løpet av læringsløpet kan ha konsekvenser, sier Thorsrud.

FAU støtter

FAU-leder ved Lovisenberg skole i Hamar, Martin Sæta, sier i en kommentar at han er enig med ferieutspillet til grunnskolesjefen og rektorene i Hamar.
- FAU er enig i at barna skal være på skolen når det er skole. Det handler jo om foreldrenes holdning å støtte opp om at læring er viktig.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat