buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
47-åring dømt til forvaring for overgrep mot egne barn
En 47 år gammel mann er i Gjøvik tingrett dømt til forvaring i ti år for gjentatte seksuelle overgrep og vold mot sine to barn.

Publisert: 12.jul.2013 17:26
Oppdatert: -

Barna, en jente og en gutt, var åtte og ti år da overgrepene startet, melder Aftenposten. Faren har også truet barna til å ha seksuell omgang med hverandre.

Det er tredje gang på tolv år mannen er dømt for seksuelle overgrep mot mindreårige. Retten har tatt hensyn til dette når de har fastsatt forvaringsdommen på ti år med en minstetid på sju år.

Tilsto

Ifølge tiltalen begynte overgrepene i 2005. I 2008 ble begge barna plassert i hvert sitt fosterhjem etter akuttvedtak i barnevernstjenesten. Overgrepene mot sønnen skjedde også etter at han hadde flyttet til fosterhjem.

- Dette var i forbindelse med samvær hvor barnevernet i utgangspunkt skulle hatt tilsyn, heter det i dommen.

Sønnen fortalte først i 2011 til sin fosterfar om de seksuelle overgrepene. Stefaren meldte fra til politiet som satte i gang etterforskning.

Begge barna har forklart seg i dommeravhør. De har fortalt om svært grove seksuelle overgrep, vold og trusler.
Retten finner ingen grunn til å tvile på de to fornærmedes troverdighet, og bemerker at de to har forklart seg svært likt om mange detaljer.

- Råskap

Retten har kommet til at det er stor gjentakelsesfare, og mener en tidsbestemt straff ikke er tilstrekkelig til å verne samfunnet.

- I dommen vises det til den råskap forbrytelsene er utført med. Til tross for høylytt uttrykk for smerte fra fornærmede, fortsatte han sine gjerninger, står det i dommen.

Retten peker også på at mannen var barnas eneste omsorgsperson etter at moren døde.

- Disse barna har måttet leve i kontinuerlig utrygghet og frykt for vold og seksuelle overgrep, slås det videre fast.

De sakkyndige har konkludert med at mannen er pedofil, og retten mener at mannens motivasjon for behandling “synes å være høyst uklar”.

47-åringen er også dømt til å betale oppreisning til hvert av barna på 300.000 kroner. Han har akseptert dette kravet, går det fram av dommen.

Det lyktes ikke NTB å komme i kontakt med mannens forsvarer Camilla Kyllo fredag ettermiddag, men til Aftenposten sier hun at hun ikke ønsker å kommentere dommen før hun har snakket med sin klient. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat