buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Åkersvika hageby: Snitt mot Stangebrua og Mjøsa. Slik er konseptet for den nye bydelen på Åkershagan.
 
Åkershagan blir ny bydel
Åkershagan skal utvikles som Åkersvika hageby med 750 boliger. Stanges framtidige boligområde blir tidenes utbyggingsområde ved Mjøsa.

0
Publisert: 14.mai.2016 18:23
Oppdatert: 14.mai.2016 18:44

Brygge, kolonihager med lysthus, grønne lunger og parker, åpne vassdrag, kjøkkenhager på hustakene og kontorhotell for næringslivsansatte.

Dette er bare noen av ideene som den tverrpolitiske styringsgruppa for Åkershagan har lansert. Konseptet til gruppa ble presentert av prosessleder Kai Slagsvold Hekne i formannskapet forleden dag.

Grønn bydel

Åkershagan hageby er uten tvil resultatet av innovativ tenking.

Kjerneområdet for konseptet er tilstøtende strandsone som inngår i Åkersvika naturreservat med grønne og frodige arealer som viktige kvaliteter for friluftsliv og rekreasjon. Ifølge Slagsvold Hekne skal områdets grønne og landlige kvaliteter opprettholdes.– Området ligger nær bykjernen i Hamar og faller naturlig innenfor nedslagsfeltet for Hamars kollektivknutepunkt med cirka to til tre kilometer til jernbanestasjonen og sentrumskvartalene. Områdets naturkvaliteter og nærhet til handels, service- og kollektivtilbud byr på unike muligheter for et bærekraftig botilbud. En grønn bydel og hageby som stimulerer og styrker ferdsel til fots, på sykkel eller via kollektivtransport. Et nærmiljø hvor privatbilen også har sin plass, men hvor den spiller en supplerende rolle til daglig, sier han.

Øvre grense

Det foreslås at Åkersvika hageby får en øvre grense på 1.700 beboere og 850 boliger.

Ryggraden i områdeplanen er en sentralakse som består av en park og gateallmenning. Den spenner fra Kjonerudvegen, inn på søndre del av Tunbekkvegen via en ny hovedpark og gateallmenning ned til Ottestadstien – og friområdene langs vannkanten. Gjenoppbygging av brygga rett nord for Naustet. Drengestua og Åkershagan Opplærings- og aktivitetssenter beholdes og styrkes som offentlige tjenestetilbud. Øvrige bygninger på Åkershagan foreslås erstattet av ny bebyggelse

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat