9. des
POSITIV: Kent Bergersen (t.h) er fornøyd med hvordan Thobias Skovgaard har kommet inn i spillergruppen.
 
Bergersen endret på plassene i garderoben
HamKam-trener Kent Bergersen mener at laget var for lite sammensveiset sist sesong. Nå har han gjort tiltak for å endre på garderobekulturen.

Publisert: 02.apr.2016 15.39
Oppdatert: 03.apr.2016 16.11

Sist sesong var HamKam i en posisjon der de måtte hente spillere fra alle landets kriker og kroker.

Og det gjorde at det dannet seg grupperinger innad i laget.

Til denne sesongen har hovedtreneren gjort tiltak for å bli kvitt det problemet.

bedre miljø

Bergersen har flere ganger snakket om hvor viktig det har vært å få inn ledere i gruppen, og nå snakker han også om den viktige garderobekulturen som er tilbake.

– De unge spillerne havnet sammen, de gamle HamKam-spillerne satt sammen, og så føler jeg at de nye utlendingene var for seg selv. Vi har satt en junior, en senior og en ny spiller ved siden av hverandre i garderoben, og nå snakker alle med hverandre. Jeg føler at hele gruppa er blitt mer positiv. Jeg ville ha mer fotballprat i garderoben, og det har vi fått til, sier han.

ville ha ledertyper

Bergersen vil ikke si noe negativt om de spillerne som forsvant ut etter fjorårets sesong. Men han er derimot klar på at laget savnet ledere på banen.

– Vi har vært veldig bevisste på hvilke spillere vi har fått inn. Jeg ville ha flere spillere som kunne ta ansvar, for det gjør mine oppgaver enklere. Nå kan spillerne ta mer styring selv, mens jeg slipper å blande meg inn i alt mulig.

Jobber hardere

Truls Jevne Hagen, som har vært med på mange opp- og nedturer i løpet av sin lange HamKam-karriere, er veldig fornøyd med hvordan situasjonen er i klubben en uke før seriestart.

– Grepet om å bytte plasser var veldig lurt. Alle kan ikke være bestevenner utenfor garderoben, men jeg føler at vi er mer åpne med hverandre nå. Alle snakker med alle, og det er veldig viktig. Nå er det ingen klikker i garderoben, sier han

Hagen mener at gruppen er mer sammensveiset nå.

– Det er bedre humør på alle spillerne. Det er ikke farlig å gjøre en feil, eller spille ballen til en annen spiller, eller skyte selv. Ingen kjefter på deg dersom du gjør en feil, sier Hagen, som er glad for at HamKam hadde en slagkraftig stall allerede ved nyttår.

– Vi har fått bedre tid til å trene på relasjoner i vinter. Selv om vi har hatt noen skader, har hele tiden laget vært klare på å rykke opp, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke