22. aug
NY LEDER: Hilde Mari Bjørke (t. h) tar over lederansvaret i Hedmark SV etter Karin Wiik.
FOTO: Gunnar Nygård.
 
Bjørke fra Løten valgt som ny leder i Hedmark SV
Hilde Mari Bjørke fra Løten ble på Hedmarks SVs årsmøte valgt som ny leder.

Publisert: 14.feb.2016 14:45
Oppdatert: 14.feb.2016 17:37

Hedmark SV gjennomførte sitt årsmøte for 2016 på Rosenlund park i Løten lørdag.

På årsmøtet ble Karin Wiik fra Rendalen takket av som leder etter å ha ledet fylkeslaget siden 2012. Hilde Mari Bjørke fra Løten ble valgt til ny leder i møte som ble arrangert på hennes hjemmebane i Løten. Bjørke er i dag nestleder i Sosialistisk Ungdom sentralt. Marit Nyhuus fra Trysil og Sigurd Arnekleiv Bækkelund gikk inn som nestledere. 

- Politikken til regjeringen rammer Hedmark hardt. Sentraliseringskjøret struper kommuneøkonomien og omstillingen til grønne næringer går alt for sakte. Vi skal fronte en politikk som høyner kvaliteten på velferdstjenestene, ikke legger den ut på billigsalg, sa Bjørke i sin tale.

- Samtidig skal vi være den fremste stemmen i Hedmark for utvikling av jernbanen og skogbruket. I en tid med oljekrise og omstilling må vi ta i bruk de grønne ressursene vi er heldige å ha i Hedmark, fortsatte Bjørke.  

Årsmøtet vedtok også en uttalelse om integrering i fylket. Sentralt i uttalelsen ligger viktigheten av arbeid og språkopplæring. 

- Flyktninger som har et reelt beskyttelsesbehov må få bli en del av samfunnet de skal bidra og bo i. Nå trenger vi de gode løsningene, ikke fryktretorikken og avsporingene regjeringen gir oss. Vi vil gjøre Hedmark til et skikkelig integreringsfylke. Ser vi på flyktningene som en ressurs Hedmark trenger, kan vi skape mange solskinnshistorier, sier Bjørke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke