23. aug
Brøttum Brass: Rykker opp
 
Brøttum Brass opp i førstedivisjon
Brøttum Brass ble nummer to i andredivisjon under NM for Brassband i Grieghallen i helga. Det betyr et nytt opprykk for korpset.

Publisert: 08.feb.2015 20:49
Oppdatert: 09.feb.2015 07:11

Brøtningene spilte fredag, og framførte «Five Blooms in a Welsh Garden» av Gareth Wood, med Stian Svendsen som dirigent. Denne framførelsen ble belønnet med 92 poeng, ett poeng bak vinneren Musikkorpset Gjallarhorn.

Dermed rykker Brøttum Brass en divisjon opp, og vil spille i førstedivisjon i neste års NM. Torbjørn Dahl på euphonium vant solistprisen, for øvrig for andre gang. Det deltok 15 korps i andredivisjon. De beste rykker opp, og de som kommer nederst på resultatlista rykker ned. Hvor mange det gjelder, kan variere litt, etter hva musikkorpsforbundet vedtar, men korpset på andreplass rykker alltid opp.

Brøttum Brass vant tredjedivisjon under fjorårets NM, og har med årets prestasjon rykket opp to divisjoner i løpet av disse to årene. Denne høst/vintersesongen har korpset hadde fire dirigenter, to av dem, Christian Tenfjord og Stian Svendsen, i oppkjøringen mot NM. Stian Svendsen har kommet hele vegen fra Bergen for å dirigere korpset hver tirsdag siden jul, i tillegg til under to seminarer.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke