6. des
 
Bursdag for Norges mest kjente busskur
19. juni 2015 var Rikke Torgersen godt fornøyd med at to personer hadde tatt bilde av busskuret hun og venninnen Maria Skalleberg hadde dekorert. Noen timer senere var stuntet landskjent.

Publisert: 17.jun.2016 19.11
Oppdatert: 17.jun.2016 19.21

For ganske nøyaktig et år siden gikk halve Hamar rundt og klødde seg i hodet mens man lurte fælt på hva som hadde skjedd med busskuret i Vangsvegen, rett utenfor Briskeby stadion. I løpet av natten hadde nemlig ukjente «gjerningsmenn» pyntet hele skuret med møbler, tepper, bilder og bøker.

Først etter to dager kom de ansvarlige fram i lyset: Hele greia var regissert av de to lokale MDG-politikerne Rikke Torgersen og Maria Skalleberg. Skalleberg sitter i dag i kommunestyret, mens Torgersen er vara.

Skulle være kortvarig

Nyheten om busskuret gikk landet rundt, og ifølge ubekreftede opplysninger skal stuntet ha inspirert et tosifret andre norske byer og tettsteder til å gjøre noe tilsvarende i etterkant.

– Planen var å la busskuret stå sånn i én helg, eller kanskje så mye som tre dager. Nå, ett år senere, står det der fortsatt, sier en stolt Rikke Torgersen.

Torsdag ettermiddag var hun innom for å fylle på med nye blomster i anledning bursdagen.

– Det trengs en skikkelig sommeropprydding her nå. Vi har prøvd å skifte litt tema i forbindelse med de ulike årstidene, sier hun – og peker på gulvteppet som er overmodent for utskiftning.

– Det er ikke bare bare å holde orden på et utendørs rom!

– Surrealistisk

Torgersen synes det er morsomt å tenke på at det allerede har gått et år siden det mye omtalte stuntet.

– Det er surrealistisk å tenke tilbake på. Vi visste jo ikke om det i det hele tatt var lov, humrer hun – samtidig som hun kan trøste seg med at verken hun eller noen av de andre medskyldige har blitt anmeldt – ennå.

– Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier sett for meg at det skulle ta av slik. Vi var fornøyd den første dagen da to personer stoppet og tok bilde av skuret. Vi tenkte «yes, nå har vi nådd ut til to stykker», smiler hun.

For dem som passerer Vangsvegen daglig er det lett å legge merke til at det har vært en viss forandring siden skuret først ble pyntet. Noen gjenstander har forsvunnet, noen har blitt tilført, mens andre har kommet tilbake igjen etter først å ha vært savnet.

– Folk må gjerne føle eierskap og bidra med litt pynt og andre gjenstander. Dette er Hamars busskur, avslutter Torgersen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke