18. aug
FORELSKET I MALUNGEN: Yang Xueyi og kona Liu Jun er blitt veldig glad i Stange og Malungen. Nå lanserer Xueyi storstilt utbygging for gjestegården, men er avhengig av et positivt vedtak i planutvalget for å starte arbeidet med reguleringsplanen.FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
Vil bygge 50 tømmerhytter på Malungen
Kinesiske Yang Xueyi mente alvor med å utvide tidligere Malungen gjestegård da han kjøpte eiendommen i sommer. Nå lanserer han 50 tømmerlaftede overnattingsboliger, vinterhage, VIP-rom og spaanlegg for 100 gjester på cirka 10 dagers opphold.

Publisert: 10.des.2015 10:06
Oppdatert: 10.des.2015 10:22

HA møtte den kinesiske forretningsmannen fra Beijing og kona Liu Jun for en måned siden. Da presenterte 51-åringen planene til selskapet hans Yang Yang AS.

I dag skal planutvalget behandle Yangs søknad om regulering av Malungen. Utbyggingsplanene som er unike i stangesammenheng, er nemlig i strid med arealdelen i kommuneplanen fordi området er avsatt til LNF-område, det vil si landbruks-, natur og friluftsformål.

Politikerne kommer ikke til å stikke kjepper i hjulene for driftige

Yang Xueyi. Slike investorer er ikke dagligdags og rådmannen åpner for at det kan igangsettes reguleringsarbeid med planprogram og turistvirksomhet på området rundt Malungen.

Store investeringer

Turistkonseptet til Yang Xueyi går ut på å tilby cirka 100 kinesiske turister opphold på sju til 10 dager lengde. Langrenn på Budor, golf, jakt og friluftsliv i nærmiljøet er ettertraktet blant kinesere. Yang Xueyi vil bygge 50 fritidsboliger i ulik størrelse over to etasjer. Gildehallen er foreslått utvidet med en vinterhage i glass samt et spaanlegg på det såkalte Jaktslottet. Byggherren har presisert at han vil oppføre de nye byggene i samme byggeskikk som dagens. Han ønsker at Malungen skal framstå i dag som skogstomt med lave tømmerhytter.

Rådmannen liker at arkitekturen på den nye bebyggelsen skal basere seg på eksisterende bebyggelse. Det er kapasitet for håndtering av vann og kloakk i området dersom eksisterende anlegg oppgraderes. Rådmannen mener det er positivt at lokalt og kinesisk næringsliv har etablert kontakt.

Endret arealbruk vil legge til rette for næring som får positive ringvirkninger for det lokale næringsliv og arbeidsmarked.

Yang Yang ønsker å oppføre to visningshytter langs odalsvegen.

– Behov for avklaring

Plansjef Kjersti Westgaard Gillund sier det er behov for en politisk avklaring nå slik at Yang Yang kan komme i gang med reguleringsplanen. Området er ikke avsatt til framtidig utbyggingsområde i kommunedelplanens arealdel. Derfor må politikerne godkjenne.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
50 HYTTER: Slik hytter vil Yang Xueyi bygge i Stange.
TEGNING: SIVILARKITEKT THEIA HEIER HANSEN.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke