20. jul
CL: Andre Lindboe
Foto: Terje Midttun
 
Elverum til Champions League
Elverum er klar for Champions League etter å ha slått østerrikske Alfal med 28-25.

Publisert: 06.sep.2015 19:09
Oppdatert: 07.sep.2015 06:31

Det er første gangen siden Fyllingen klarte bragden i 2009/2010-sesongen at et norsk lag går til Champions League.

Østerrikerne kom best i gang i kampen, men i første omgangen da Steffen Stegavik noterte seg for åtte (!) mål, utlignet Elverum ledelsen og gikk forbi. I andre omgangen var det bare snakk om å holde på ledelsen, noe østerdølene klarte med bravour.

Forspranget økte og krympet om hverandre, med Alpal kom aldri nærmere enn to mål.

Beste laget vant

Kampen som sådan var ikke alltid glitrende. Til det ble det gjort for mange tekniske feil fra begge lag. Elverum fikk smake på hva det koster med angrepsslurv, spesielt i begynnelsen av kampen. Mot slutten av kampen var det to slitne lag som var i aksjon, med alt hva det brakte med seg. Det spilte forsåvidt ingen rolle all den stund det beste laget vant.

Enormt

- Dette var helt enormt. Jeg er stolt av spillerne og veldig takknemlig for at jeg fåt være med på noe slikt, sa Michael Apelgren etter kampen. 

Han håper at supporterne er klar over hvilken prestasjon guttene har gjort og at de stiller opp med støtte i alle kampene i Champions League.

- Det som har skjedd nå, er en seier for alle som har noen med håndball i Elverum å gjøre, sa han.

En seier for klubben

Apelgren hadde en drøm om at det som skjedde skulle skje, og han hadde ingen følelse av å ha kontroll på den siste kampen noen gang.

- Laget består av et visst antall vinnerskaller. Disse går gjennom murvegger for å vinne og det var det vi så nå, sa Apelgren.

Helt vilt

- Det som skjedde her, er helt vilt, sa kampens dominerende spiller, Steffen Stegavik.

Han var høyt og lavt i førsteomgangen, scoret åtte mål og dominerte kampen alene. Ikke så rart at han fikk frimerke utover i andreomgangen, men det var for seint, Da hadde andre elverumsinger meldt seg på.

- Vi gjorde det vi skulle, sa Stegavik som ikke lot seg bekymre over en hjemreise på 17-18 timer.

Jeg skal nyte hvert eneste minutt, sa han.

I gruppespillet møter han forøvrig gamle klubben sin og håper at mange fra Elverum tar seg en tur nedover for å se hvor vilt det kan bli på tribunene.

- Var du noen gang urolig over at kampen skulle glippe?

- Vi var det undervegs, men vi ser i ettertid at vi hadde ganske god kontroll på det som skjedde på banen. Da de kom ut i 5-1 fikk vi bange anelser. Vi har ikke trent noe særlig på det ennå, men det må vi gjøre nå, sa Stegavik.

Fakta

Elverum - Alpal 

Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt) Steffen Stegavik 10, Andre Lindboe 9, Nicolaj Mehl 2, Lars Nordberg 3, Petter Øverby 1, Aleksander Børresen 1, Dirdrik Linderud 1, Håkon Bratvold Ekeren, Luka Mitrovic 1, Jonas Burud,

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke