Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
STORFISK: Jens Haugen viserr frem en grov ørret på sju kilo. Foto: Privat
 
Dårlig vær og sjukilos ørret
Jens Haugen fra Jessnes ville hjem da det ble dårlig vær. Da hogg storørreten.

Publisert: 29.aug.2016 10:15
Oppdatert: 29.aug.2016 10:34

En ny eventyrlig fiskehistorie fra Jens Haugen, som i fjor opplevde å ta en storørret på 6,9 kilo sammen med sønnen Nicolas Haugen Krogvold (6 i fjor).  Den gang midt i juli. Denne gang 10., august.

Jens ble overrasket av kraftig vind klokka åtte på kvelden da han dregget langs neslandet, og bestemte seg for å ta seg hjemover mot Jessnesstranda. Da hogg det en skikkelig mjøsørret.

Jens skriver selv i en mail til Hamar Arbeiderblad:

«Ikke før jeg hadde snudd båten hugg det noe vanvittig! Jeg skjønte med en gang det var noe stort, for sideparavanen min forsvant under vann, og det skal litt krefter til for å få den under. Det ble en lang kamp på mellom tretti og ført minutter. Jeg styrte snekka med en hånd, sveivet opp de tre andre stengene, og var livredd for å miste fisken. Når den kom opp mot ripa, var jeg helt kjørt. Krappe store bølger, en snekke som ruller og en storfisk på kroken. Jeg strevde noe vanvittig for å få den over i båten. Når jeg fikk den over, ble det gledesdans, hyl og seiershender i været. For en nydelig fisk. Jeg veiet den fort, og tok bilde. Ikke det fineste jeg har tatt i min karriere som fotograf, men alt for å få satt denne nydelige fisken raskt ut igjen for å bevare genene på mjøsørreten så godt som mulig. Vekta stoppet på 7,03 og jeg knipset et bilde hvor den var på 7,01 For en opplevelse, og vissheten om at det finnes ENDA større ørret i Mjøsa, gjør at jeg skal ut igjen i dag.»

En sak er verdt å merke seg i denne sammenheng. De siste fem åra er kun to «pundinger» meldt inn i august i konkurransen i Hamar Arbeiderblad. Det er denne, Jens Haugens ørret på sju kilo tatt 10. august i år, og en ørret på 6,2 kilo tatt av Peder Engen fra Stange 15. august 2011.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke