20. aug
AMBISJONER: Det langsiktige målet er å føre HamKam tilbake til Tippeligaen, sier Jan Egil Melby (t. h), banksjef for bedriftsmarkedet i Hedmark DNB. Til venstre ser vi Even Wetten (sponsorsjef i DNB) og styreleder i HamKam Truls Nordby Johansen.
FOTO: Rune Steen Hansen
 
DNB ny hovedsponsor for HamKam
Som HA har antydet tidligere blir DNB HamKams nye hovedsponsor. Storbanken har inngått en to-årig avtale med 2. divisjonsklubben, med intensjoner om å forlenge avtalen ytterligere.

Publisert: 13.apr.2015 15:06
Oppdatert: 14.apr.2015 12:46

Det ble klart på pressekonferansen på Briskeby.

Mens HamKam bryter med Sparebanken Hedmark, stiger DNB fram som HamKams generalsponsor. 

Sparebanken Hedmark har vært HamKams hovedsponsor i en årrekke, men nå er det et skifte. 

- Vi er stolte over at en solid aktør som DnB har sagt ja til å være vår generalsponsor, sier styreleder i HamKam, Truls Nordby Johansen.

Jan Egil Melby, banksjef for bedriftsmarkedet i Hedmark DNB, opplyser at det er inngått en to pluss to år lang avtale.

- Det langsiktige målet er å føre HamKam tilbake til Tippeligaen, sier han. 

Klubben har jaktet på en ny generalsponsor som vil bidra mer enn hva Sparebanken Hedmark har gjort.

I 1. divisjon i fjor var avtalen med HamKam verdt i underkant av en million kroner. Og etter at partene har vært i dialog gjennom vinteren, har det blitt klart at dette kunne bli enda lavere. 

- Jeg ønsker ikke å kommentere størrelsen på avtalen vi har underskrevet, men det er en god avtale, smiler HamKam-sjef, Nordby Johansen.

Mer enn Dragons

– Vi har tro på HamKam og mener det er et enormt idrettspotensial i Hamar, sier Even Wetten, fagleder idrettssponsing i DNB.

Wetten mener Storhamar suksess på hockeybanen er det beste beviset på lokal patriotisme og lidenskap.

Storbanken har noen få, men ganske store sponsorater i norsk fotball, men på nivå tre i Norge er de kun med i HamKam.

– Vi er størst, eller nest største sponsor i LSK, VIF, Godset og Sarpsborg 08. Vår filosofi er at vi skal være inne tungt når vi først har sagt vi skal  være med, sier Wetten.

Og for å dra den lokale sammenlikningen videre, er HamKams avtale med DNB omtrent tre ganger så stor som Sparebanken Hedmark har med Storhamar hockey.

– Vi betaler det vi mener er markedsmessig riktig, og vi gjør ikke dette for å være snille mot HamKam. For oss som bank er det viktig at vi tar ytterligere markedsandeler lokalt, sier Wetten og understreker at DNB lokalt også er veldig glade for den avtalen som ble undertegnet på Briskeby i går ettermiddag.

Brøt med Sparebanken

Sparebanken Hedmark har vært HamKams hovedsponsor i en årrekke. Nå er det slutt.

Klubben har jaktet på en ny generalsponsor som vil bidra mer enn hva Sparebanken Hedmark har gjort. I 1. divisjon i fjor var avtalen med HamKam verdt i underkant av en million kroner. Og etter at partene har vært i dialog gjennom vinteren, har det blitt klart at dette kunne bli enda lavere.

Det skal ha gjort at HamKam har intensivert jakten på en ny hovedsponsor. HA-sporten vet at HamKam har hatt følere ute hos DNB tidligere.

– Vi kommer tilbake med noe om dette når vi har noe å si. Det jobbes med å få på plass en generalsponsor, sier styreleder i HamKam Truls Nordby Johansen.

Sparebanken Hedmarks Tore Slettvold har også fått signaler om det kan bli et skifte.

– Vi har vært i dialog med HamKam gjennom vinteren, men hvis det kommer inn en ny samarbeidspartner som vil bidra for Hamar-idretten, ser vi positivt på det, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke