buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FORNØYDE: Tor Andre Johnsen, Børre Johnstad og Gunnar Gundersen har fått klarsignal til å sette igang arbeider på Løten Meieri.
FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Jernbaneverkets innsigelser ble tilsidesatt
Etter en lang kamp mot Jernbaneverket kan Børre Johnstad i Lindbo AS nå begynne å bygge leiligheter i Løten Meieri.

Publisert: 22.jun.2016 11:46
Oppdatert: 22.jun.2016 14:03

I mange år har Børre Johnstad kjempet for tillatelse til å bygge leiligheter på Løten Meieri. I dag fikk han endelig godkjenning, etter at Jernbaneverkets innsigelser ble satt til side.

- Det er behagelig å endelig være i mål med prosessen. Nå ser vi fram til å starte bygningsarbeidet, sier Johnstad.

- Dette er deilig. En gledens dag, sier Tor Andre Johnsen fra FrP, som sammen med Gunnar Gundersen (H), har gått i bresjen for å få tilsidesatt Jernbaneverkets innsigelser.

20 leiligheter

Planen er at bygget skal rustes opp, og at det skal bygges om lag 20 leiligheter av middels størrelse.

- Jeg regner med at det tar mellom ett og halvannet år før det blir ferdigstilt, sier Johnstad. 

I tillegg skal uteområdet rundt Meierigården gjøres friskere og mer attraktiv. 

- Utvendig er det rimelig bra, men jeg ønsker å legge inn noen grønne elementer for å få det til å se penere ut. Det er ganske mye arbeid og jobben fremover blir stor, men vi skal ta den på skikkelig alvor, sier Johnstad.

Gunnar Gundersen har stor tro på prosjektet. 

- Dette kommer til å bli et praktbygg i midten av sentrum. Dessuten vet vi at det finnes folk som ønsker å leie i Løten sentrum. Det er dessuten viktig å vite at dette har vært et ønske fra kommunen også, sier han, og sikter til at kommunestyret i Løten enstemmig ville ha opprustning av Løten Meieri.

Reagerer på Jernbaneverket

Jernbaneverket har hatt innsigelser og vært sterkt imot bygging av leiligheter i Løten Meieri. Jernbaneverkets argumentasjon har Johnstad reagert sterkt på.

- Argumentasjonen deres har vært rigid og av en slik karakter at jeg mente det var god grunn for å utfordre makta, sier Johnstad, og utdyper:

- Blant annet har fylkesmannen tidligere sammenlignet Løten Meieri med ei brakke på Tynset. Slike utsagn gir meg ekstra motivasjon til å ikke gi opp, og jeg har ikke latt meg knekke.

Det betyr at man i løpet av 2017 eller starten av 2018 kan forvente at Løten Meieri står rustet opp, med 20 leiligheter klar for innflytning.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat