21. aug
Festklare: De mindreårige asylsøkerne på Ringsaker statlige EMA mottak i Brumund feiret at ramadan er over med tradisjonsmat og dans. FOTO: Ane Holmlund
 
Fikk overraskelsestur
Som en verdig avslutning på fastemåneden ramadan, overrasket mottakslederen de 51 guttene på asylmottaket i Brumund med tur til Oslo.

Publisert: 07.jul.2016 20:13
Oppdatert: 07.jul.2016 23:04

Onsdag ble ramadan avsluttet for de mindreårige asylsøkerne på Ringsaker statlige EMA mottak i Brumund. Tradisjonell dans og mat var en stor del av feiringen. 

ble overrasket

I tradisjonen tro ble den årlige EID-festen arrangert dagen etter den islamske fastemånedens slutt. Med store mengder tradisjonsrik mat og symbolske danser, var humøret til de afghanske guttene på topp. 

- Dette er en stor og viktig dag for oss. Tiden gikk litt sakte under ramadan, og vi ble veldig sultne etter hvert. Nå skal vi ha en skikkelig fest, sier 15-åringen Syroy Heiberg.

Mottaksleder Diako Muradyaliabady forteller at EID-festen er en viktig og verdig avslutning på ramadan.

- Guttene har hatt en fin måned, men jeg tror også det er greit at ramadan er over nå. Jeg begynte å bli litt bekymret for guttenes helse og prøvde å finne på aktiviteter på nattestid, forteller Muradyaliabady.

Etter danseoppvisningen og matserveringen, kunne endelig mottakslederen dele ID-gaven fra mottaket.

- Guttene har vært i Oslo en gang tidligere og storkoste seg. De vil veldig gjerne tilbake, så ID-gaven i år blir en tur til Oslo i uka som kommer. Da skal vi kose oss i Vigelandsparken og finne på hyggelige aktiviteter sammen, forteller Muradyaliabady

 
Fine drakter: Flere av guttene hadde på seg afghanske festdrakter. FOTO: Ane Holmlund
God mat: Det var mye god og tradisjonsrik mat på bordene under EID-festen. FOTO: Ane Holmlund
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke