buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Vil ha aktivitetsplikt: Flyktningsjef René Gregor i Hamar kommune sa blant annet at muslimer ikke kan si nei til en jobb på Kiwi fordi muslimen ikke drikker øl eller ikke kan ta i skinke.Foto: hanne Mette Walhovd Paulsen
 
Flyktningsjef får kritikk
SV-politiker Inger Haug reagerer på at flyktningsjef René Gregor anklager politikerne for å tenke mer med hjertet enn med hodet når de har vedtatt å øke bosettingen av flyktninger markant neste år.

Publisert: 20.nov.2015 10:15
Oppdatert: 24.nov.2015 10:18

Flyktningsjef René Gregor kom med uttalelser som har vakt oppsikt i lørdagsreportasjen i HA sist lørdag.

Der kommer det fram at flyktningsjefen er bekymret over kommunestyrets vedtak om å bosette 75 flyktninger årlig, pluss familiegjenforening. Han summerer det totale antallet da til 200.

Når staten kommer med en tilleggsanmodning, frykter Gregor at det totale antallet kan bli 400.

Stort hjerte, liten innsikt?

Videre uttalte Gregor at mange politikere har et stort hjerte, men mangler innsikt.

Det var SV-politiker Inger Haug som i kommunestyret 30. september foreslo å sette rådmannens innstilling til side om å bosette 75 inkludert familiegjenforening, og bosette 75 pluss familiegjenforening.

Haug fikk enstemmig tilslutning til sitt forslag.

Feil rolleforståelse

– Jeg reagerer på at kommunens administrasjon sier at politikerne ikke vet hva de gjør, sier Haug.

– Dette er feil rolleforståelse. Politikere fatter vedtak, og det er administrasjonens jobb å sette dem ut i livet, sier Haug.

Hun reagerer også på hvordan Gregors summerer antallet bosatte til 400. Kommunestyret er forespeilet at familiegjenforening utgjør cirka 40 prosent i tillegg til de som bosettes.

– Som fagperson reagerer jeg på en slik omgang med tall. Særlig i sårbare tider må alle vi som ytrer oss være ekstremt klare, sier Haug.

Muslimer og øl

I det samme intervjuet sier Gregor at flyktninger må få aktivitetsplikt, og at «en muslim kan ikke si nei til en jobb på Kiwi fordi han ikke drikker øl» og at «mange flyktninger har en feil oppfatning av at pengene spys ut at minibankene i verdens rikeste land.»

– Jeg er ikke imot at det skal formidles krav, men jeg reagerer på retorikken. Jeg ønsker en retorikk som ikke bidrar til å skape fremmedfrykt, sier Haug.

Ordfører Einar Busterud sier at han setter pris på en tydelig administrasjon, men at måten det skjer på her, er utfordringen.

HA har forelagt kritikken for René Gregor, som ikke vil kommentere den.

Uheldige formuleringer

– Hans måte å uttale seg på, var uklok, sier Gudbjørgsrud til HA.

Han understreker at administrasjonen forholder seg til det fattede vedtaket, og sier at kommunen vil oppfylle det bosettingstallet som er vedtatt.

Uttalelsene får ingen konsekvenser for flyktningsjefen.

– Folk får si meningen sin. Kommunens holdning er at vi skal få til dette, sier Gudbjørgsrud.

Mens Hamar har akseptert et mottak på 75 flyktninger pluss familiegjenforeninger, har nabokommunen Ringsaker kun sagt ja til 64, men det inkluderer familiegjenforeninger.

– Hamar tar et stort ansvar, og jeg synes kommuner rundt oss bør ta et større ansvar. Nasjonalt bør det ses på hele bosettingsmodellen, som i dag er basert på frivillighet, mener rådmannen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat