21. aug
Vil fortsette i politikken: Tone Coucheron meldte seg i sommer ut av Frp etter en opprivende og langvarig konflikt i partilaget. Nå har hun meldt seg inn i Høyre, og ønsker å bidra der. I likhet med perioden 2003-2007, er Frp i full oppløsning i politiske organer i Hamar. Foto: Eli J. haugen
 
Går ut av Frp og inn i Høyre
Tone Coucheron har ikke angret på at hun forlot Hamar Frp for en måned siden. Nå har hun meldt seg inn i Hamar Høyre, og kan tenke seg en plass på deres nominasjonsliste.

Publisert: 27.aug.2014 06:28
Oppdatert: 27.aug.2014 06:31

Etter å ha møtt i to politiske møter som uavhengig representant, har Coucheron nylig meldt seg inn i Høyre.

Det samme har Hans Petter Flagestad gjort. Han er vara til kommunestyret i Hamar. Hamar Frp har nå verken faste representanter eller vararepresentanter i formannskap eller kommunestyre.

Vil møte i gruppemøter

- Høyre og Frp ligger ikke så langt fra hverandre politisk, så da måtte det bli Høyre, sier Coucheron.

Hun ønsker å møte i Hamar Høyres gruppemøter, og inngå i deres gruppe i kommunestyre og formannskap. Begge de to representantene Hamar Frp fikk innvalgt i kommunestyret i Hamar, har meldt overgang til Høyre. Høyres gruppe taler dermed 9 i kommunestyret, mot 7 etter valget. I formannskapet går Høyre dermed fra to representanter, til tre.

Fortsatt engasjert

Etter at Coucheron meldte seg ut av Frp tidligere i sommer, etter vedvarende motarbeidelse og interne konflikter, har hun fått mye støtte fra Frp-medlemmer og politikere i andre partier.

- Det er hyggelig. Det er selvsagt trist at jeg måtte gå til det skrittet. Jeg håper Hamar Høyre vil bruke mitt engasjement til noe fornuftig, sier Coucheron.

- Er du aktuell til å stå på Høyres nominasjonsliste?

- Jeg har lyst til å bruke engasjementet og kunnskapen jeg har opparbeidet meg. Politikk har gitt mersmak, men vi får ta det som det kommer, sier Coucheron.

- Har rett til

Også Flagestad ønsker fortsatt å engasjere seg i lokalpolitikken.

- Det hadde vært artig å delta politisk, og ikke bare det tullet som har vært i Hamar Frp, sier Flagestad.

Leder Erling Behrens i Hamar Frp tar til etterretning at to tidligere Frp-tillitsvalgte har gått til Høyre.

- Det har de full rett til. Vi i Frp vil fortsette å jobbe for å fremme Frps politikk, sier Behrens.

Kommunikasjonssjef André Larsen i Fremskrittspartiet sentralt, sier at de aldri kommenterer slike ting i lokallag i media.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke