20. jul
Slitt fasade: «Casa Blanca ser ut som et bygg fra den verste slummen i en indisk storby» skrev en forarget leser på debattplass i HA i 2010. Siden den gang har lite skjedd for å friske den opp den blå fasaden. Også på innsiden begynner beboerne å bli slitne av støy og sviktende fasiliteter.Alle FOTO: Christian E. Bergheim
 
Hærverk, støy og dårlig renhold
Beboere i Strandgata 71 reagerer på dårlige boforhold i blokka ved Stortorget. Leietakerne er lei av å mase på gårdeieren uten at det blir ordnet opp i trøblete forhold.

Publisert: 22.okt.2015 06:30
Oppdatert: 22.okt.2015 10:28

Strandgata 71, også kjent som Casa Blanca, har i en årrekke vært preget av forfall og manglende vedlikehold. Gårdeieren har tidligere lovet å pusse opp det kjente landemerket ved Stortorget, men ennå har ingenting skjedd.

Nå har flere beboere fått nok av det mener er uholdbare boforhold i leilighetene over Svare & Berg.

HA har vært i kontakt med frustrerte beboere som forteller om en rekke ubehagelige forhold.

– Vi finner oppkast og avføring i gangene, søpla flyter, heisen ser ikke ut og det mangler lyspærer ved nødutgangene. Det blir heller ikke vasket regelmessig. Dette begynner å bli en slumbolig midt i Hamar, sier en av beboerne.

Knuste hoveddøra

Leilighetsbygget har også vært rammet av hærverk og innbrudd. Senest natt til 2. oktober ble begge glassdørene i hovedinngangen knust da en eller flere ukjente personer brøt seg inn i bygget.

– Vi opplever regelmessig at fremmede folk sover og oppholder seg inne i oppgangene uten gyldig grunn. Dette er ikke noe hyggelig, da vi har skjønt at det blant annet foregår omsetning av narkotika her, sier beboeren.

Ifølge leietakeren har inngangsdøra mot Bekkegata lenge skapt usikkerhet og frustrasjon.

– Låsen er så dårlig at den kan åpnes med kniv eller fingrene. Dermed er det fri tilgang til bygningen hele døgnet, sier han.

Leieboeren forteller at gjenstander har blitt fikset, men at de gjerne blir ramponert eller ødelagt igjen etter kort tid.

– Vi har ikke lenger noen fast vaktmester som reparerer det som blir ødelagt. Eieren av bygget er utfordrende å få tak i, og har svart at dersom vi ikke er fornøyd, så kan vi heller flytte ut, sier han.

Nå vurderer leietakeren å ta gårdeieren på ordet.

– Casa Blanca er billig og har derfor ikke byens beste standard, men det må likevel kunne kreves at et minimum av vedlikehold. Jeg flytter på dagen så snart jeg får råd til noe bedre, sier han.

Taus eier

HA har i flere måneder prøvd å få gårdeier Arne Olav Steen til å kommentere hvilke planer han har for Casa Blanca-bygget, men Steen har ikke besvart våre henvendelser på verken sms, telefon eller e-post.

Casa Blanca-bygget disponeres av Steen Holding AS, som eies av Inger-Elise Linden og fire forskjellige AS med 20 prosent eierandel hver: AKS Invest AS er eid av Anne Kari Steen, M.S. Invest AS er eid av Merethe Steen, AOS Invest AS er eid av Arne Olav Steen, mens M.A.S. Invest AS eies av Monica Agbo Steen.

 
Utrivelig: Natt til 2. oktober ble disse glassdørene knust av ukjente personer som brøt seg inn i leilighetsbygget.
Ubudne gjester: Beboerne i bygget forteller om stor trafikk av fremmede personer som oppholder seg i bygget uten gyldig grunn
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke