18. aug
FAKSIMILE: Dette skrev HA 30.november i 2013.
HA ARKIV.
 
Når kom snøen i fjor?
Mange venter på snø og glitrende skiføre.

Publisert: 12.nov.2014 12:51
Oppdatert: 12.nov.2014 12:52

Sol, snø og glitrende skiføre. Det er det mange som venter på. I stedet er det grått og regn på Hedmarken.

Men - når kom snøen i fjor? Da var det også mange skientusiaster som lenget etter vinter.

30.november skrev HA følgende:

Ingen steder som ikke allerede har snø, kan vente mer fram til søndag, opplyser Meteorologisk institutt. Dermed må mange tenne det første adventslyset mens marka ligger svart utenfor vinduene. I fellene i Sør-Norge og Nord-Norge vil snøbygene fortsette.

- Det er hovedsakelig de samme stedene som far snø. Det kan hende snøen trekker litt nedover i øvre deler av Hedmark og Oppland mot helgen, men det blir lite hvis det blir noe i det hele tatt, sier statsmeteorolog Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt.

Mange skisentre har allerede åpnet for sesongen. I tillegg melder 12 sentre at de vil åpne til helgen. Blant disse er Hafjell. Dermed er 36 skianlegg åpne første helga i advent. Det skyldes i hovedsak at det har vært gode forhold for snøkanoner. Fra mandag ventes det østafjells stort sett opphold i begynnelsen av uken, og perioder med sol. Fra tirsdag og utover blir det kjøligere, og da vil snøen komme tilbake i fjellet. (©NTB) 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke