21. aug
Denne flyruta tok Airforce 1 og Obama over Hamar...
 
Se Innlandet i kominyhetene
Hamar Arbeiderblads sak «Obama fløy over Hamar til Sverige» er en av mange utvalgte i ny humorbok.

Publisert: 01.okt.2015 10:11
Oppdatert: 01.okt.2015 14:07

Innlandet er godt representert i den nye boka til komiparet Atle Antonsen og Johan Golden: «Ny hylle på Prix og enda flere lokale nyheter».  Den forrige samlingen av lokalavisenes komiske nyheter, «Statsråd vant spekeskinke», solgte 40.000 eksemplarer.

Antonsen og Golden har store forventninger til oppfølgeren.  Det er ikke så rart, for her er det nettopp mye rart. Og forklaringen er nok like enkel som radarparet selv forklarer: «Det finnes alltid en sak der ute, liten eller bitteliten, som kan graves opp eller tvinges frem eller skapes eller kreeres og omtales hvis man legger godviljen og kreativiteten til og all skam til side. Ingenting er også noen ting.»

Frihandelsavtale?

Og la oss begynne med allerede nevnte, Hamar Arbeiderblads «Obama fløy over Hamar til Sverige». President Obama var på veg fra Washington til Stockholm for å møte lederne for de nordiske landene, og da «Airforce 1» identifiserte seg, så havnet det naturlig nok på skjermbildet som viser flytrafikken – og slik kunne man se at flyet faktisk hadde passert nettopp Hamar…

Les Obama-saken her!

«Og helt typisk hadde det vært hvis  han akkurat i det han fløy over Hamar hadde klekket ut premissene for en ny frihandelsavtale mellom USA og EU. Det er sånt man driver med på de trakter», skriver Antonsen/Goldens i sin kommentar.

Selvsagt nevner de også at den dyreste flaska som noen gang er solgt på polet i Hamar er en flaske Chateau Petrus for 7.800 kroner, og at Njål Arne Utgård fra Stange har norgesrekord i å huske pi-desimaler.

 Landet ikke på Hamar

Men mange andre saker fra Innlandet har naturlig nok fått plass i boka. Her er noen av dem:

 «Bieber har IKKE landet i Hamar» (Østlendingen 16. april 2013) – og Antonsen/Golden fastslår: «Lista over hvem som ikke har landet på Hamar flyplass er lang. Ja, sant å si så er den lengre enn lista over hvem som har landet på Hamar flyplass.»

 En ny sak fra Hamar Arbeiderblad / h-a.no (8. april 2015): «Meldte om innbrudd og så ei heks som fløy forbi på sopelimen». Antonsen/Golden-kommentar: «På Hedmarken er det mange som fortsatt røyker Eventyrblanding.»

Les om heksa her!

 «Næroset tente ikke på «Fifty Shades of Grey» (Ringsaker Blad)

 «Hva faen gjør politihelikopteret over Arneberg?» (Glåmdalen)

 «E æ borte dein sjette, å ønskje itte ‘nå oppstuss håkje da ‘ell ette. Hallstein» (Gudbrandsdølen Dagningen)

 Ikke på TV

«Hva gjør Werner Budding i Næroset?» (Ringsaker Blad 27. januar 2015). Antonsen/Golden-kommentar: «Hva er det du sier, har det kommet folk utenfra til Næroset?»

«Søskenbarntreffet kanskje ikke på TV» (Oppland Arbeiderblad 22. februar 2011).

«Sommerjobb som sædtapper» (NRK Hedmark og Oppland 3. juli 2007). Antonsen/Golden-kommentar:  «Endelig hadde Marit fått sommerjobb!»

«Joda, det finnes fortsatt postkasser på Dokka» (Oppland Arbeiderblad 6. august 2013). Antonsen/Golden-kommentar: «Noen ganger trenger de seg på, livets store spørsmål.»

Og for ordens skyld, om noen skulle lure: Joda, de er godt representert, lokalavisene også fra andre steder i Norge.  Som for eksempel Bergensavisen (5. juni 2013): «Innbrudd i natt: Stjal fire liter brus som var utgått på dato. Ja, og kun det.»

Og selvsagt, boktittelen: «Ny hylle på Prix» (Salangen-nyheter 18. oktober 2013, klokka 07:00)

 
Komiker: Atle Antonsen
Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix
Komiker: Johan Golden
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke