22. aug
 
Tømmerstock knuste fjorårets besøkstall
Over 10.000 publikummere forvandlet Tømmerstock til en folkefest. Se bildene fra lørdagen her.

Publisert: 08.aug.2015 21:49
Oppdatert: 09.aug.2015 03:13

 - Det er magisk! synger Magnus Grønneberg ut over Brumunddal lørdag kveld klokken 23.

- Det er magisk! svarte nærmere 6000 publikummere i kor.

Åpningslåten, fra nyutgivelsen "Til det blir dag", beskriver det hele så bra. Før CC Cowboys gikk på scenen hoppet festivalsjef Rune Myhren opp og takket alle som hadde møtt opp. 

- Nå har vi passert ti tusen på to dager. Jeg lover det blir festival til neste år også, ropte han ut til folkehavet, som svarte med et gledesbrøl. I fjor, da festivalens første år, kom det 7000.

Risikerte å stenge portene

Fredagskvelden var det 5.500 mennesker innom alt i alt for å høre på band og artister som Heine Totland og "Buddy Holly - The Concert", Gabrielle og Åge Aleksandersen & Sambandet. Etter å ha passert 4.600 publikummere halv ti lørdag kveld ble arrangørene engstelige for at de kom til å bli nødt å si stopp. På dette tidspunktet var det fortsatt lange køer foran billettluken, og ute i gatene og området rundt sentrum strømmet det på med mennesker som planla å innta området først når headlineren CC Cowboys skulle på scenen.

-  Vi håper vi ikke må stenge portene, men vi har løpende kontakt med politiet for å sikre oss om at det er trygt å slippe inn flere mennesker, uttalte Myhren.

Og snart kringkastet arrangørene at de hadde fått lov til å utvide publikumsantallet til 6.500. Klokka 23:30 kunne billettkontoret melde at de hadde solgt 5200 dagsbilletter til årets avslutningskonsert. 

Festen på torget startet tidlig

Over 3000 personer hadde forhåndskjøpt billetter til festivalens siste dag, og det var stangebandet Ted Glen Extended som fikk æren av å starte kveldsfesten på Torgscenen.  Halv åtte tok hardrockeren Joe Lynn Turner over stafettpinnen, og nektet å gå ned fra scenen før han virkelig hadde fått varmet opp folkehavet.  Da klokka hadde passert halv ni, og bassisten prikket han på skulderen for å informere om at de snart måtte gi seg, lo Turner og kjørte på med et etterlengtet avslutningssett bestående av blant annet «Burn», «Long live rock & roll» og «Smoke on the water».  

Deretter fulgte rockebandet SAGA på hovedscenen, før altså CC Cowboys gikk på til slutt, som festivalens siste innslag.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke