21. aug
DEMONSTRERTE: Kurderne demonstrerte mot IS i Hamar lørdag. I front gikk Osman Kawkabishad, leder i Kurdisk Kulturforening.
FOTO: TROND SVENDSEN

 
Kurderne i tog mot IS gjennom Hamar
Et femtitall kurdere demonstrerte mot IS-terrorister og til støtte for Kobane i Hamars gater lørdag.

Publisert: 01.nov.2014 13:46
Oppdatert: 02.nov.2014 11:15

Under høylydte rop av paroler mot IS og til støtte for kurderne i Kobane, satte det kompakte demonstrasjonstoget avgårde fra Stortorgetklokka 13 lørdag.

Parolene ble ropt ut på både engelsk og kurdisk , og tildels også på norsk.

Det er Kurdisk Kulturforening som har tatt initiativet til demonstrasjonen, og foreningens leder Osman Kawkabishad gikk først i toget med ropet og deklamerte parolene som han fikk med seg resten av demonstrasjonsfølget på.

Den kurdiske byen Kobane i det selvstyrte Kurdistan-Rozhawa (Nord-Syria) har i over 40 dager vært omringet av terrororganisasjonen IS. De kurdiske styrkene som kjemper imot består av både kvinner og menn, som kjemper side om side mot den konstante og brutale trusselen fra IS.

- Mange uskyldige blir drept, og jenter blir solgt som koner (sexslaver) til IS-terroristene. Det er brutal ondskap kurderne rammes av, sa Kawkabishad til HA tidligere denne uka.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke