19. aug
Fra pressevisning, september 2014. Litt av et par, med Sven Nordin og Nils Vogt. Regi Kim Haugen, scenografi John Kristian Alsaker. Foto: Lars Opstad
 
Latterfest i Kulturhuset
Folk kom for å le, og fikk stort sett det de var kommet for. Latteren satt løst på generalprøven til Riksteatrets turné «Litt av et par!» i et fullsatt Hamar kulturhus mandag kveld.

Publisert: 06.okt.2014 23:09
Oppdatert: 07.okt.2014 06:33

– Moro med noe å flire av! Det var omkvedet blant publikum i pausa. For da hadde paret Nils Vogt og Sven Nordin boltret seg i  velpoengterte replikker og effektiv mimikk.

Det var nok også en del som gjenkjente trekk fra rollefigurene Nils og Karl fra tv-suksessen «Mot i brøstet», men her fikk de to utspille seg i et samspill det i glimt glitret av, ikke minst språklig. Og selv om humoren i avslutningen ikke var like framtredende, ble det rom for litt alvorligere toner i tillegg.Og Riksteatret ble belønnet med stående applaus for sin Hamar-start.  

Utgangspunktet er amerikanske Neil Simons klassiske Broadway-komedie, om Felix (Nils Vogt) og Oscar (Sven Nordin) som har vært gjennom hvert sitt samlivsbrudd, og som deretter prøver å forene krefter så godt det lar seg gjøre.

Framfor alt er det den språklige lekenheten i samspillet mellom de to som bærer forestillingen. For stoffet har vært gjennom en kraftig fornorsking før Riksteatrets oppsetting.

Dette var også den første turnéstarten i kulturhuset etter at Hamar igjen kom på Riksteatrets spilleplan. Og stemningen blant publikum etter generalprøven syntes å være klar nok: Dette vil vi ha mer av!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke