25. aug
FOTO: SARA MCCOLOGAN
 
Nico & Vinz til Hamar kulturhus
De har satt fyr på de europeiske scenene, sjarmert Barak Obama og er nominert til amerikanske Billboard Music Awards 2015. I juni tar Nico & Vinz turen hjem til Norge for å begeistre Hedemarkingene.

Publisert: 19.apr.2015 14:35
Oppdatert: 20.apr.2015 06:46

Nico & Vinz fra Oslo har blitt en internasjonal sensasjon de siste årene. Her hjemme er de omtalt som Norges største musikalske utenlandseksportør siden a-ha.

Den norske duoen, som nå bor i Los Angeles, har blant annet vært på turné med Bruno Mars og Usher, gjestet Ellen DeGeneres Show, opptrådt for den amerikanske presidenten og 20.000 publikummere under julegrantenning i Washington (som eneste ikke-amerikanske artister), vunnet Soul Train Award for beste nykommer og ble rett over påske i år nominert til Billboard Music Awards for årets radiolåt, som avgjøres på selveste 17.mai.

I mai starter de sin egen turne gjennom USA som avsluttes i San Diego 8. juni. Fredag 12. juni, gjester Nico & Vinz Kirsten Flagstad-salen.

- Vi ønsker å overraske og å være aktuelle. Vi er derfor veldig glade for at Nico & Vinz velger Hamar kulturhus som sitt første stoppested i Norge etter en lang turne og opphold i USA, sier programansvarlig ved Kulturhuset, Mocci Ryen.

Billettsalget til konserten åpner tirsdag 21. april kl. 12:00 på www.hamar-kulturhus.no

Rapduoen, som består av Nicolay Sereba og Vincent Dery, har siden oppstarten i 2009 (den gang «Envy») sneket seg inn i folks hjerter takket være unike konsertopptredener og sjelsvekkende tekster. De synger om livet, kjærlighet og identitet, med en sound som svakt minner om The Police og Paul Simons solokarriere.

De to låtskriverne har utviklet en musikalsk blend av pop, reagge, hip hop, rock og soul, og skaper en engasjerende sound med budskap som utlover høye forventninger til fremtiden. De synger om det de selv har gått igjennom og om å finne seg selv. Deres mål er å inspirere folk til å finne lykken.

Debutsingel «One Song», som ble sluppet sommeren i 2011, tok seg raskt opp på singellisten i Norge, og førte dem ut på en Europeisk turné. Hiten «Am I Wrong» kom ut 2014 og fløy direkte opp på topplistene i Norden, solgte 20 ganger platinum og nådde fjerdeplass USAs offisielle hitliste ”Billboard Hot 100”.

I 2014 ble Nico & Vinz tildelt prisen Årets Spellemann her hjemme i Norge og duoen er nå hyperaktuelle til amerikanske Billboard Music Awards.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke