23. okt
NOMINERT: Kulturhuset i Hamar. FOTO: Trond Lillebo
 
Juryen for Statens Byggeskikkpris besøkte Kulturhuset
Kulturhuset i Hamar er et av åtte bygg rundt i landet som er nominert til Statens Byggeskikkpris 2014. I dag var juryen på befaring.

Publisert: 07.mai.2014 19:44
Oppdatert: 07.mai.2014 19:47

– Det er en viktig pris som henger høyt, sier kulturhussjef Durita Brattaberg til HA.

Sammen med arkitekt Flemming Ibsen og prosjektleder Ola Dahl tok hun onsdag ettermiddag imot juryen for en befaring på kulturhuset.

– Totalt fikk vi inn 56 forslag, og blant de har vi plukket ut åtte nominerte, forteller juryleder Anne Enger.

Det er 31. gangen at prisen blir delt ut. Den skal deles ut til et byggverk som er med på å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken.

– Prisen skal være en slags inspirasjon til framtidige bygninger, forklarer Enger.

– Ærefullt

Det var arkitekt Ibsen som hadde hovedansvaret for omvisningen på bygget. Han var stolt over å kunne vise fram bygget han begynte å planlegge i 2002, og forklarte han blant annet om byggets naturlige karakteristikk.

– Det er ærefullt bare å bli nominert, sier arkitekten om prisen.

Han forklarer videre at det er en stor sjanse for han og resten av hans danske firma kan bli godt eksponert i Norge hvis de vinner prisen.

Flere nominerte fra Hedmark

Blant de åtte nominerte er det også et bygg til fra Hedmark. Dette er Nord-Østerdal videregående skole på Tynset. Vinneren annonseres på Litteraturhuset i Oslo 17. juni av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke