25. aug
VANT: Sveriges Måns Zelmerlöw.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 
Norge nummer åtte - skryter av Eurovision-vinneren
Måns Zelmerlöw vant finalen i årets Eurovision Song Contest for Sverige med sangen «Heroes». Norge endte på 8. plass og berømmer svensken for en unik opptreden.

Publisert: 24.mai.2015 07:51
Oppdatert: 24.mai.2015 08:41

Det så lenge ut som om Russland skulle stikke av med seieren foran Sverige, men etter hvert ble det klart at Sverige vant nærmest en utklassingsseier. Russland holdt på andreplassen, og Italia ble nummer tre.

Sjette svenske seier

Sverige har vunnet Eurovision Song Contest fem ganger tidligere, første gang da Abba gikk til topps med «Waterloo» i 1974 og senest for tre år siden da Loreen gikk til topps med «Euphoria».

– Jeg har så mye jeg skulle sagt, men det viktigste nå er at vi alle er helter, sa en jublende glad Måns Zelmerlöw da han entret scenen etter at seieren var et faktum.

Sverige ble av mange sett på som favoritt i årets finale, men Russland tok innpå på spillselskapenes oddslister.

Strekgubbe

Takket være en sterk framføring, med et uvanlig sceneshow der en strekgubbe spilte en sentral rolle, sanket Zelmerlöw til slutt flest poeng av alle, 355 til sammen. Russiske Polina Gagarina endte med 305 poeng, mens den italienske trioen Il Volo fikk 292.

Fjorårsvinneren Østerrike, som var representert med trioen The Makemakes, endte uten poeng i lørdagens finale.

Også Tyskland, som senest vant i 2010 og stilte med artisten Ann Sophie, endte poengløse.

Klar for å feire

Norges bidrag, «A Monster Like Me» framført av Kjetil Mørland og Debrah Scarlett, fikk 102 poeng, noe som holdt til en 8. plass.

– Jeg føler meg lettet og veldig glad og klar for å bare feire, sier Kjetil Mørland til NTB.

– Nå skal vi bare kose oss med dem vi er kjempeglade i, sier han.

Målet til duoen var topp ti, og de to er på ingen måte misfornøyd med plasseringen.

Låtskriverpris til Mørland

Før showet lørdag kveld mottok Mørland låtskriverprisen i Marcel Bezencon Awards. Låten hans ble stemt fram blant alle årets deltakende komponister.

– Det betyr veldig mye for min del, vel så mye som å gjøre det bra i Eurovision. I utgangspunktet sendte jeg inn låten som låtskriver, men så ombestemte jeg meg, sier Mørland.

Duettpartner Debrah Scarlett benyttet anledningen til å berømme vinner Måns Zerlmerlöw, som de to er blitt godt kjent med i løpet av tiden i Wien.

– Han er utrolig flink. Han synger veldig bra, og opptredenen var «spot on». Det er jo ganske spesielt at alle bevegelsene har noe å si, så hvis han går noen centimeter bort og synger annerledes, funker det ikke. Det helt unikt, sier Debrah Scarlett. (©NTB)

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
8. PLASS: Den norske duoen Debrah Scarlett og Kjetil Mørland klemmer hverandre etter finalen i Eurovision 2015.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke