22. aug
GJØR SOM NABOEN: Bobestyrer Lise Marken Aasterud håper at opphørssalg og aller helst salg av hele virksomheten til Hamar Blomster Design AS kan gi penger til konkursboet. I bakgrunnen ser man lokalene til Kvisgaard som også legger ned på Kvartal 48. Til høyre vises gågata der det i følge innehaveren av blomsterbutikken er bortimot tomt for kunder. FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
Blomster Design gir seg også på Kvartal 48
Etter 30 års drift i Hamar sentrum hengte eieren av butikken Blomster Design på Kvartal 48 i Hamar onsdag opp plakater om konkurssalg.

Publisert: 06.jan.2016 11:38
Oppdatert: 06.jan.2016 11:41

- Hamar sentrum er dødt. Det finnes ikke lenger folk i sentrum og det er ikke mulig å drive butikk her lenger!

Det sier Siv Anita Bjørgan (47) til h-a.no.

Hun er eier og daglig leder av Hamar Blomster Design AS. Tirsdag begjærte hun oppbud. Onsdag morgen ble konkursen åpnet i skifteretten.

DAGEN ETTER NABOEN

Nyheten om konkursen kommer snaut 24 timer etter at h-a.no meldte at Kvisgaard legger ned klesbutikken på Kvartal 48 - rett overfor inngangen og nærmeste nabo til Blomster Design.

- Det er ikke tilfeldig. Vi har flytt på en del faste og større avtaler med virksomheter som Norsk Tipping og Jernbaneverket, sier Bjørgan.

Trodde på sentrum

Etter 30 års drift i sentrum, derav de 22 første årene i Strandgata, har Blomster Design blitt en liten institusjon i byen.

Bjørgan overtok butikken for halvannet år siden - etter at blomsterbutikken hun jobbet i på CC gikk konkurs.

- Jeg kjøpte butikken her i god tro, sier Bjørgan.

Hun anslår fjorårets omsetning til cirka 2,7 millioner kroner. Det er om lag på linje med snittet for de dem foregående årene.

UNDeRSKUDD i fjor

Hun anslår at underskuddet for fjoråret blir på minst 200.000 kroner. Året før var det en minus på cirka 20.000 kroner på både driften og resultat før skatt. De to foregående årene gikk driften med overskudd på 30.000 til 87.000 kroner.

- Hva gikk galt, Bjørgan?

- Alt her raste etter at CC Stadion åpnet. I tillegg har Ikea "ødelagt" mye for blomsterhandelen siden de tydeligvis kan selge en del varer til lavere utsalgspris enn det vi betaler for å få varene inn i butikken, sier Bjørgan.

Hun er langtidssykmeldt på grunn av sykt barn.

Butikken har i tillegg til eieren tre ansatte - derav en på heltid.

HÅPER PÅ RASKT SALG

I samråd og samarbeid med bobestyrer Lise Marken Aasterud (41) i Advokatfirmaet Mageli i Hamar holder butikken nå konkurs/opphørssalg med 50 prosent avslag på alle varer.

- Vi selger ut for å skaffe penger til boet. Vi håper helst at noen vil melde seg interessert i overta butikken mens den ennå er åpen. Huseieren har sagt seg villig til å være "grei", sier Aasterud, og legger til:

- Det som skjer i Hamar sentrum er trist.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke