9. des
Arkivfoto: NTB Scanpix
 
Overnattingsrekorder for Turistforeningen
Beste påske på 15 år i DNT.

Publisert: 01.apr.2013 13.26
Oppdatert: -

Årets påske har satt overnattingsrekorder på en rekke av Turistforeningens hytter, med til sammen 15.500 overnattinger på de betjente hyttene.
Det er det den mest besøkte påsken på 15 år for Turistforeningen.
- Det har vært en historisk bra påske. Jeg har snakket med folk på fjellet, og flere sier vi må tilbake til 1978 for å finne en lignende påske. Det er en rekordpåske på mange måter, vi har ikke opplevd lignende, sier kommunikasjonssjef i Turistforeningen Merete Habberstad til NTB.
De betjente hyttene på Skarvheimen og på Hardangervidda har bidratt til rekordbesøket. Denne påsken har det vært en økning på over 4.000 overnattinger sammenlignet med i fjor.
- Her har det endelig vært en skikkelig drømmepåske med lukten av appelsin lang vei. Kvikk lunsj, mariusgenser, solbrune ansikter, store smil og mye latter oppsummerer det hele. Vi har også hatt mange barnefamilier på besøk. Denne påsken lever vi alle lenge på, sier vertskapet ved Telemark Turistforenings betjente hytte Mogen, Petter Martinsen og Kjersti Wøllo.
På Hardangervidda har det vært over 3.600 overnattinger på de betjente hyttene, mens det i Skarvheimen har vært over 2.700 overnattinger.
Det har også blitt satt rekord ved hyttene i Jotunheimen, med rundt 3.000 overnattinger.(©NTB)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke