23. jul
 
Politikerne spør, Jernbaneverket svarer
Onsdag kommer Jernbaneverket for å svare på spørsmål.

Publisert: 06.sep.2016 14:10
Oppdatert: 07.sep.2016 11:03

Det er ikke bare befolkningen i Hamar som lurer på ting rundt planleggingen av en ny jernbanetrasè gjennom Hamar. Folk i Hamar spør politikerne i byen og Jernbaneverket om dobbeltspor langs mjøskanten eller dobbeltspor og ny stasjon ved Vikingskipet. Men politikerne har også behov for å spørre Jernbaneverket om de forslagene de har kommet med, og som nå er ute på høring.

I dag kommer Jernbaneverket til politikerne i Hamar for å svare på spørsmål. De kommer neppe med noen flere forslag til løsninger, men dagens møte blir sannsynligvis en runde med spørsmål og svar.

Men i tillegg til dette kommer Jernbaneverket til å legge fram en mulighetsstudie, som skal vise hva man kan gjøre på kulverten, dersom man velger den vestlige traseen gjennom byen.

Jernbaneverket har engasjert eksterne konsulenter for å se på muligheter for Hamar by med kulvert. Denne mulighetsstudien blir presentert i formannskapsmøtet i dag. Dette er blitt bestemt i siste liten slik at dagens møte neppe bare vil handle om trasevalgene, men altså også hva som kan bygges og utvikles oppe på en kulvert. 

Vår medarbeider Stian F. Steinsvik er på plass i rådhuset når Jernbaneverket kommer på besøk. Han vil fortelle deg hva politikerne spør om, og hva Jernbaneverkets folk svarer. Du kan chatte med Stian, som vil svare deg så godt han kan.

Møtet starter klokka 09.00, og du kan følge diskusjonen direkte her.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke