20. aug
 
Prøysen, for swingende
Big Easy Band tolket Alf Prøysen.

Publisert: 09.nov.2014 21:40
Oppdatert: 10.nov.2014 07:11

Jubileumsåret for Alf Prøysen nærmer seg slutten og gjennom året har det vært framført en rekke jubileumskonserter til ære for visesangeren.

Søndag kveld var det storbandet Big Easy Band som framførte sine tolkinger av jubilantens viser i en nesten full konsertsal i Prøysenhuset.

Sammen med bandet stilte søskenbarna Benjamin Kippersund og Johanne Kippersund Nesdal opp som solister og skapte en konsert det virkelig svinget av.

Publikum fikk høre flere nye tolkinger av klassiske viser som «Jørgen Hattemaker» og «Blåklokkevikua», men også revyviser fra Leif Juster og Jens Book-Jensen dukket opp. 

Høydepunktet var kanskje «Prøysensk animalisering» der publikum i over 20 minutter fikk oppleve en reise gjennom Prøysens dyreverden.Konserten ble avsluttet med en mektig og tidvis rørende versjon av «Trassvisa hennes Tora», noe som gjorde at publikum ikke uventet dro hjem med et smil om munnen.

Les mer om konserten i mandagens papirutgave av HA.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke