21. aug
FORRETNINGSDRØM: Janiche Haugerud synes det blir fantastisk å skape sin egen arbeidsplass. Catering er imidlertid ingen åtte til fire jobb og hun er innstilt på at det blir lange dager i startfasen.BEGGE FOTO: HENNING HOLTER CHRISTENSEN
 
45-årig småbarnsmor vil ikke bomme i satsen
Hun har gått i skole hos Jan Tony Pettersen på Hamar Catering, bor på Ridabu og er småbarnsmamma. 45-årige Janiche Haugerud har ikke tenkt å bomme i satsen. Mjøsjentene AS og Creativ Catering inntar Ilseng samfunnshus.

Publisert: 27.apr.2016 11:45
Oppdatert: 27.apr.2016 17:41

Styreleder Rune Pettersen og styret kan trekke et lettelsens sukk. Hyppige skifter av drivere over en lang periode år har skapt mye hodebry. Nå er endelig nytt vertskap på plass i samfunnshuset som også skal administrere utleie.

– Driftskonseptet mitt går ut på at Mjøsjentene A/S skal formidle utleie av lokaler og administrere den daglige bruken av huset. Datterselskapet Creativ Catering blir hovedgjesjeften min framover. Samtidig kan vi levere mat og drikke til leietakere. Jeg har en svært god magefølelse for at vi skal lykkes. Aktiviteten på samfunnshuset kommer som tillegg til cateringfirmaet, sier Haugerud.

Aktiv familie

45-åringen er opprinnelig fra Asker. Hun er gift med byggmester Arne Tørris Søgaard og bor på Ridabu. Den aktive familien består også av en datter på 11 år, sønn på 2 samt to hunder.

– Jeg har jobbet mye med mat og koldtkjøkken er spesialiteten min. 11 års fartstid innen catering er god ballast, sier Haugerud.

Janiche Haugerud er en initiativrik person. I Creativ Catering har hun med seg gamle kolleger fra cateringvirksomhet.

For styreleder Pettersen er forretningskonseptet til den nye driveren god musikk i ørene. Etter at ulike driftsmodeller er prøvd, har styret nå landet en løsning der driveren får en mye lavere husleie enn før. Det nye er at inntekten fra utleie går til Stange samfunnshus AS. Haugerud ønsker også å markedsføre driften sin med komplette pakker i selskapslokaler.

Haugerud og Pettersen har tro på Ilseng samfunnshus, som et samlingssted med arrangementer for lokalbefolkningen og omegn.

Konkurranse

Det er mange firmaer som kniver om cateringkundene på Hedmarken. Janiche Haugerud vil holde på klassiske tradisjonskoldtbord, snitter, spekemat, tapas og andre selskapsmenyer. Hun vil også tilby kokkeutleie.

– Vi kommer til å være to på heltid i starten samt ha kolleger på timebaserte avtaler ved behov. Jeg har knyttet servitører, kokker og ekstra sjåfører til cateringen, sier Haugerud.

Greier hun å skape liv og aktiviteter, vil interessen øke for storstua på Ilseng. Pettersen håper også at andelshaverne, blant annet sangforeningen som flyttet øvingene ut, kommer tilbake.

Startskudd

På nasjonaldagen 17. mai kan stangesokningene bli kjent med Mjøsjentene AS og Creativ Catering. Den nye driveren lukter også på bygdekino på Ilseng samfunnshus.

– Vi begynner forsiktig. Å starte butikk krever ekstra innsats og ingenting kommer gratis. Bygdekino har jeg undersøkt, sier Janiche Haugerud.

Offisiell åpning blir det altså 17. mai. Haugerud har tenkt å servere tradisjonsmat på denne dagen som spekemat, jordbær og is.

– Vi kommer til å søke servering- og skjenkebevilling, blant annet med tanke på utleie til selskapsvirksomheten.

Den nye driveren ser også på muligheten for å ha søndagsbuffeer av og til. Den store salen er ypperlig til gammeldansarrangementer og hygge for folk i alle aldre. Tilbud til barn og unge er også spennende tanker.

Rune Pettersen vil takke Rolv Bråthen som har stått for driften i tida etter forrige driver trakk seg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke