21. aug
Topper lista: Mari Silje og Håkon Samuelsen er for øyeblikket på toppen av VG-lista med albumet "Pas De Deux". Her er de under premieren i Stavanger konserthus onsdag 13. mai.
Foto: Emile Ashley
 
Mari Silje og Håkon topper VG-lista
Samarbeidet med hollywoodkomponisten James Horner sendte søskenparet Samuelsen opp på førsteplass.

Publisert: 22.mai.2015 22:36
Oppdatert: 26.mai.2015 09:57

Topplisteplasseringen til Samuelsens "Pas de Deux" hører til sjeldenhetene. I 1992 gikk Ole Edvard Antonsen til førsteplass med albumet «Tour de Force», etterfulgt av Arve Tellefesen med «Arco» i 1995. I dag kom nyheten om at albumet topper VG sin albumliste, noe som ikke har skjedd et klassisk album på 20 år.

-  Jeg ble veldig overrasket da vi fikk beskjed i går om at vi kom til å bli nummer en i dag. Det er jo veldig gøy for Håkon og meg, men også for klassisk musikk generelt, hvis man ser litt større på det, sier Mari Silje. 

Komponert av Oscar-vinner

Dobbelkonsert «Pas de Deux» er skrevet til dem av den Oscar-vinnende komponisten James Horner, som blant annet har skrevet filmmusikken til storfilmer som «Titanic» og «Avatar». «Pas de Deux» er Horners første konsert på over 30 år, og er skrevet for fiolon, cello og orkester. På platen spiller Royal Liverpool Philharmonic med dirigent Vasily Petrenko.

- Vi har jobbet utrolig lenge med albumet for å sette det sammen på en måte som vi håper treffer bredt, sier Håkon. 

- Vi er utrolig glade, stolte og samtidig ydmyke etter mange års hardt arbeid.

- Det er veldig spesielt

Onsdag 13. mai var den nordiske premieren i Stavanger konserthus hvor Horner selv, i tillegg til dirigent Torodd Wigum, dirigerte Stavanger Symfoniorkester. I tillegg til «Pas De deux» ble det fremført utdrag fra Titanic, Braveheart, Aliens og Avatar. Da VG-lista meldte om toppplasseringen sendte søsknenes plateselskap Universal Music Norge ut en stolt gladmelding. 

- At en klassisk plate oppnår dette i 2015 er veldig spesielt – at det i tillegg er et norsk album er dobbelt moro. Det er inspirerende for alle involverte og viser at markedet er mangfoldig, og at publikum søker flere veier, sier administrerende direktør Petter Singsaas.

Søskenparet har en travel tid i vente. Denne sesongene spiller de blant annet under Festspillene i Bergen, Distrotion-festivalen i København, Philharmonie de Paris, Club of Classics Berlin og Royal Albert Hall.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke