22. aug
Forsvinner: Kjelstad bakeri legger ned driften på grunn av dårlig lønnsomhet. Ingen av de ansatte ønsket i går ettermiddag å være med på bilde.BEGGE FOTO: Christian E. Bergheim
 
Slutt for bakeriet på Storhamarsenteret
Varmt hvetebrød selger ikke godt nok. 1. februar er det kroken på døra for Kjelstad bakeri på Storhamarsenteret.

Publisert: 07.jan.2016 06:48
Oppdatert: 07.jan.2016 06:51

Kjelstad bakeri har siden høsten 2010 leid lokaler ved siden av Coop på Storhamarsenteret, men nå er det snart slutt på aktiviteten ved den sosiale møteplassen. Fra 1. februar vil kundene møte stengte dører og tomme lokaler. Årsaken er at omsetningen er for lav til å forsvare videre drift.

Terje Nereng, daglig leder i Kjelstad Bakeri AS, utdyper hvorfor det nå er slutt:

– Driften har ikke gått veldig bra. Dalende omsetning og for få kunder har gjort at vi ikke klarer å oppnå positive resultater på Storhamar, sier han.

Nereng presiserer at Kjelstad ikke har gitt opp Hamar, selv om bakerne fra Toten nylig også måtte trekke seg ut av kafédriften på Kvartal 48.

Kjelstad driver fra før Krutt espressobar på CC Stadion, og denne går ifølge Nereng bra.

– Hamar er viktig for oss, og vi ser på andre alternativer for å åpne kafé i byen. Men, vi er avhengig av å åpne et sted som kan sikre sunn drift. Vi gjør det for tiden bedre i Oppland enn på Hedmarken, sier han.

Ifølge Nereng har de ansatte ved bakeriet på Storhamarsenteret allerede fått nye jobber ved andre Kjelstad-filialer i nærområdet.

Kjelstad bakeri ble opprettet av Jens Kjelstad fra Nordre Land i 1937, og har i dag rundt 130 ansatte. Bakerfirmaet har moderne produksjonslokaler på 8.000 kvadratmeter på Bilitt midt mellom Lena og Skreia i Østre Toten kommune.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke