buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
ILLUSTRASJONSFOTO: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN
 
Bøllene og barneidretten

Publisert: 23.mai.2015 07:57
Oppdatert: 23.mai.2015 08:25

En fotballkamp for sjuåringer mellom HamKam og Ottestad måtte avbrytes etter at en konflikt mellom Ottestad-foreldre og Hamkam-treneren utartet. Barna og en 12 år gammel dommer var gråtende tilskuere til de voksnes krangel. Slik skal det ikke være når barn driver med idrett. HamKam har da også opptrådt helt korrekt i denne saken, og løst den aktuelle treneren fra sine oppgaver i klubben.

Hamar Arbeiderblad har gitt konflikten på Briskeby bred omtale. Det skyldes at hendelsen ikke er et enkeltstående fenomen. Dessverre er overambisiøse trenere og foreldre med et altfor stort engasjement på vegne av sine barn, blitt et problem i barneidretten.

Daglig leder i Hedmark fotballkrets, Bjørn Nybu forteller om jevnlige spaningsoppdrag for å observere trenere det klages på. I løpet av en sesong har de flere saker som ligner på den vi opplevde på Briskeby. Norges Fotballforbund innførte i går påbudte foreldresoner under kampene, for å skille foreldrene fra trenerne. Dette innføres fordi mange foreldre ikke forstår sin voksenrolle under en kamp, og kommer med negative utrop til dommere og motstandere i nærvær av trenere og egne spillere.

Selvsagt er det flott at vi har engasjerte trenere. Foreldre har også en viktig rolle i barneidretten, enten det er for å kjøre ungene til trening eller skape en fin ramme rundt kampene. Men det er det noen som mister hodet fullstendig når konkurranseelementet bringes inn. Det finnes foreldre og trenere med ambisjoner på vegne av seg selv og sine barn som er fullstendig ute av proporsjoner. Foreldre som aner en framtidig fotballkarriere for sønnen, eller trenere som vil opp og fram må forstå at dette ikke er deres arena. Den tilhører ungene.

Så skal vi huske at det gjøres en flott jobb i de fleste klubber med å skape et positivt og utviklende miljø. Oslo Fotballkrets alene avvikler 25.000 aldersbestemte kamper årlig. I vår fotballkrets er det neste 2.000 aldersbestemte lag. Dessverre misforstår et lite mindretall voksne hva barneidrett handler om.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat