22. aug
LEGGES NED: Kvisgaard på Kvartal 48 er snart historie.
FOTO: Stian F. Steinsvik
 
Sviktende omsetning er årsaken
Klesbutikken Kvisgaard på Kvartal 48 er snart historie. Samtidig varsler eieren av kjøpesenteret om en ny «unik butikk» på veg inn.

Publisert: 05.jan.2016 13:45
Oppdatert: 05.jan.2016 15:02

HA har i det siste mottatt flere tips om at Kvisgaard er i ferd med å legge ned driften av butikken på Kvartal 48 i Hamar sentrum.

Nå bekrefter Bjørn Kvisgaard at det stemmer:

– Det er sviktende omsetning som er årsaken, og nå går også leiekontrakten ut, derfor har vi tatt denne beslutningen, sier han.

På spørsmål om når nedleggelsen vil skjer, svarer Kvisgaard at endelig dato ikke er bestemt, men at det er i nær framtid.

Kvisgaard sier at omsetningen har fått en spesiell nedtur etter at kjøpesenteret CC Stadion ble etablert for et drøyt år siden.

– Vi har merket det spesielt etter dette.

16 års drift

Butikken har vært i Hamar sentrum i 16 år siden den ble etablert i 1999.

De ansatte i butikken vil få muligheten til å bli omplassert i systemet til Kvisgaard som har butikker på Maxi, Stange og Elverum. Disse butikkene består. – Erling Heggelund begynner hos oss på Maxi, sier Kvisgaard.

Kvisgaard vedgår at det er vemodig å legge ned driften.

– Det er trist for Hamar by og jeg tror ikke det blir lett å få inn noen nye drivere, sier Bjørn Kvisgaard.

- For mange butikker i Hamar

Erik Torvaldsen i Kvartal 48 AS, sier på generelt grunnlag at det per dags dato er altfor mange butikker i Hamar.

– Tilbudet av butikker rundt Hamar er for stort. Dette betyr at butikker både i sentrum, på CC Stadion og på Maxi kommer til å bli lagt ned.

Han forteller at de selv også har tatt konsekvenser av hvordan markedet har utviklet seg.

– Vi har bygget ned kjøpesenterdelen, og bygget ut antall leiligheter og forretningslokaler, men vi skal fortsatt ha butikker i lokalene våre, sier Torvaldsen.

Ny butikk på gang

Han bekrefter opplysninger HA har om at de holder på å fiske inn en større aktør som skal ha butikk under treningssenteret Mudo.

– Vi håper å få dette på plass i løpet av relativt kort tid. Dette er en butikk man ikke har i Hamar fra før av, men noe vi kjenner til som vi har veldig tro på sier Torvaldsen som også er involvert i  bygninger som driver kjøpesentra i hele landet.

Blant annet lokalene som huser Mølla i Brumunddal.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke