22. aug
 
Et fyrverkeri av en ungdomsfest
Den tredje Tømmerstock-festivalen er i gang for fullt i Brumunddal med "ungdomsdagen" ved kulturkafeen. Unge Ferrari gjorde sitt for å sette fyr på årets festival før Sondre Justad virkelig skrudde opp partyfaktoren.

Publisert: 11.aug.2016 21:48
Oppdatert: 12.aug.2016 06:26

Etter å ha fått summet seg fra forrige helgs Sting-fest er det nå sparket i gang en ny fest på Hedmarken. Tømmerstock-festivalen går inn i sitt tredje år. Fjoråret knuste alle rekorder og årets festival er utvidet med én dag. 

Unge Ferrari satte fyr på Tømmerstock-festen torsdag kveld. Torsdag er dagen spesielt rettet mot ungdom. Deretter gikk en festklar Sondre Justad på scenen før Julie Bergen avsluttet ungdommens store festivaldag. Lofotværingen Sondre Justad var høyt og lavt foran overlykkelige Brumunddal-fans torsdag kveld. Han leverte et herlig show som tydelig falt i smak hos 600 hylende fans.  

Sondre Justad smilte fra øre til øre etter konserten. 

– Det var veldig intimt og jeg følte publikum ga alt. Det var til og med folk som satt på skuldrene til hverandre. Vaktene likte nok ikke det, men jeg digga det og ga applaus. Jeg synes det var veldig moro å spille her, sier Sondre Justad til h-a.no. 

Det er første gang han spiller i Brumunddal og Tømmerstock vil gjerne ha han tilbake etter årets festivalbidrag. Kanskje blir Justad å se på hovedscenen neste år. Han gir i hvert fall ros til arrangøren.  

– Det er fint her i Brumunddal. Jeg reiser mye rundt på konserter og festivaler. Jeg synes det er ekstra fint å se at ungdom kan komme på festival. Det er ikke mange som har gjort som Brumunddal å legge til rette for en festivaldag der voksne og ungdom under 18 år kan dra sammen på festival, sier Justad. 

14-åringene Helene Taug Dobloug og Mina Gjørsli synes det er stas med en egen "ungdomsdag" bestående av kjente artister. 

– Jeg gleder meg til å høre Julie Bergan. Hun har mange bra låter. Det er et ganske spennende program for torsdagen. Sondre Justad blir sikkert kult det også, sier venninnene. 

Julie Bergan skuffet heller ikke sine fans og avsluttet festen på en utmerket måte. Hun ga også tydelig uttrykk for at hun nøt tiden på scenen. 

– Dette er første gang jeg er i Brumunddal og dere er fantastiske, ropte hun ut til publikum. 

Det så lenge stygt ut med tanke på torsdagen. Tidligere i uka var bare 250 billetter solgt til en arena som rommer 1.000 publikummere. Før showet startet torsdag hadde Tømmerstock forhåndssolgt 400 billetter. Undervegs strømmet flere til og om lag 500 publikummere fikk med seg Unge Ferrari. Da Sondre Justad virkelig satte fart i sakene var det om lag 600 publikummere.  

– Vi er veldig godt fornøyd med 600. Dette er første gangen vi prøver ut noe slikt og det er gledelig at Tømmerstock også kan være til for ungdommene, sier festivalgeneral Rune Myhren. 

Dobloug og Gjørsli synes det var stas med "ungdomsdagen". 

– Jeg har aldri vært på festivalen tidligere og synes det er kult at de har fått tak i artister som Julie Bergan. Det er artig at vi har et slikt arrangement i Brumunddal, men det kunne kanskje vært enda flere store navn, sier jentene. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke