13. des
 
Tre kandidater som alle gjorde en god debatt
Både Knut Fangberget, Morten Aspeli og Einar Busterud gjorde en god innsats i HA-TVs direktesendte debatt. Men hvem var best?

Publisert: 01.sep.2015 14.00
Oppdatert: 02.sep.2015 07.31

Det ble en frisk debatt i HAs redaksjon da NRK og HATV kjørte direkte samsending og politisk duell mellom Knut Fangberget (H), Einar Busterud (BBL) og Morten Aspeli (Ap).

De tre fikk bryne seg på spørsmål og "grilling" fra programlederne Tom Haakenstad (NRK) og Carsten Bleness (HA).

Tema debattantene måtte innom var den økonomiske situasjonen i Hamar, jernbanesaken, idrettspolitikk og ordførerrollen.

Senere i dag, tirsdag, vil HA legge ut hele debatten i sin helhet på HA-TV.

Her kommer HAs vurdering av de tre ordførerkandidatenes innsats.

Morten Aspeli - terningkast 5

Hva har skjedd med Aspeli? For fire år siden ville han stått med lua i hånda i en slik debatt. Var den av kandidatene som klart måtte tåle flest kritiske spørsmål, noe han taklet på en meget god måte. Fikk kjørt seg i spørsmål både rundt økonomi, idrett og jernbane, men parerte fint spørsmålene og var engasjert da han svarte, selv om svarene selvsagt ikke blir så konkrete som man skulle ønske. Var offensiv gjennom hele debatten, men viste spor av usikkerhet da personlige kvaliteter ble bragt på banen. Han får en svak femmer på terningen.

Knut Fangberget - terningkast 4

Fangberget er som alltid dyktig i debatt, men Høyrepolitikeren fikk aldri anledning til å "ta" debatten slik han bruker å gjøre. Til det tok Busterud og Aspeli for mye av "skjermtiden".  Fangberget er aller best når han kan komme med sine replikker foran et publikum, men ettersom tiden var kort og temaene var mange, fikk han sjeldent anledning til dette. Men for all del: Fangberget er som alltid trygg og rolig, men mangler kanskje litt engasjement når han snakker om hjertesakene sine til å nå helt til topps i denne debatten. Han får en sterk firer på terningen.

Einar Busterud - terningkast 5

Come back-kid er tilbake. Er ikke helt på topp ennå, men nå nærmer det seg. Er i alle fall ikke rusten lenger slik han ble bedømt ved forrige debatt da vi gav ham terningkast 3. Er rolig og folkelig og framstår som trygg. Kommer spesielt godt ut av det når han får snakke om visjonene han har med byen og når han får snakke om seg selv og hvorfor nettopp han er den best egnede ordføreren. Selv om han er relativt morsom, er det ikke alle kommentarer som blir like vellykket. Det funker også dårlig uten et publikum i ryggen. Han får en femmer på terningen.

Konklusjon

Debatten viser at Hamar har tre dyktige debattanter som alle ønsker å bli ordfører i kommunen. Spesielt Aspeli har blitt langt dyktigere i dette formatet og selv om han viser usikkerhet, viser han også engasjement. Einar Busterud er tilbake i sin gamle rolle og er i ferd med å finne storformen, mens Knut  Fangberget som alltid er god, men mangler litt engasjement for å nå helt gjennom i en slik setting. Det er knepent mellom tre gode innsatser, men HA holder Einar Busterud som vinner, et lite hestehode foran Morten Aspeli som igjen er et lite hestehode foran Fangberget.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke