20. jul
OMSTRIDT: Arrangøren av Den store styrkeprøven vil ha forbud mot tungtransport på E6 mens rittet går.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Vil ikke ha tungtransport på E6 under Den store styrkeprøven 
Den store styrkeprøven-arrangøren vil stenge E6 under rittet.

Publisert: 08.jan.2015 09:03
Oppdatert: 08.jan.2015 09:13

Ingen tungtransport på E6 mens tusenvis av syklister tråkker fra Trondheim til Oslo. Slik vil arrangøren av Den store styrkeprøven mens rittet pågår 19. til 21. juni.

– Ikke tale om, svarer lastebileierforbundet, sier Guttorm Tysnes i Lastebileierforbundet til nrk.no/ho.

Arrangørene av Den store styrkeprøven ønsker å unngå stor trafikk, og særlig fra tungtransport. Arrangøren mener dette utgjør en stor fare for syklistene

Flere tusen syklister er hvert år med i sykkelrittet Den store styrkeprøven fra Trondheim til Oslo. Men flere deltakere sier de er redd for tungtransporten som dundrer forbi dem på E6 og riksveg 4. Nå ber arrangøren om at traséen blir stengt for tungtransport mens rittet pågår.

Arrangørene ønsker å stenge E6 for tungtransport sørover til Øyer, og riksveg 4 fra Gjøvik mot fylkesveg 33 på Toten. 

– Dette er på en lørdag, så det er ikke så betydelig trykk og trafikk som vanlig. Men jeg tror likevel at vi må få til en frivillig ordning hvor folk ser muligheten til å kjøre andre veier. Store transportører har tidligere sagt at de er villige til å bruke andre traséer og gjør det disse dagene, sier Mørk.

– Håpløst 

Guttorm Tysnes i Lastebileierforbundet mener forslaget om å stenge tungtransporten mens Styrkeprøven pågår, er helt håpløst.

– Da jeg først hørte om dette måtte jeg se på kalenderen om det var første april. Dette er et veldig, veldig vanskelig forslag sett med tungtransportens øyne.

Han kan godt forstå at det er utfordringer knyttet til at det er syklister på veien samtidig som storbiler kjører der.

Guttorm Tysnes sier at han håper inderlig at dette ikke går gjennom. Det er praktisk sett veldig vanskelig, og det vil få store økonomiske konsekvenser for de som er på veien, advarer Tysnes.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke