22. aug
KATASTROFE-SUKSESS: Kristoffer Joner i katastrofefilmen Bølgen. Foto/Copyright: Fantefilm Fiksjon
 
Vinnerbølge for kinoen
«Bølgen» ble en vinnerbølge på kino.

Publisert: 02.okt.2015 10:30
Oppdatert: 02.okt.2015 10:35

Flere enn ti tusen har kjøpt billett til filmen på Hamar kino. Nærmere 700.000 billetter er solgt på landsbasis. 

«En norsk tsunami satte fart på kinopublikummet i september!», skriver kinosjef Espen Jørgensen i en pressemelding.

Han forteller at filmen ga en oppgang på nærmere åtti prosent sammenlignet med samme måned i fjor, at billettsalget ved Hamar kino så langt ligger femten prosent over fjorårsalget på samme tid.

 

Hamar og Norge

Her er de som trakk mest folk til kinosalen i Hamar i september: «Bølgen» 8.516 (totalt 10.660), «Karsten og Petra på safari» 2.818, «Innsiden ut» 1.972, «Maze Runner: Ildprøven» 1.279 - og katastrofefilmen «Everest» solgte 910 billetter. Fem på topp så langt i år er de samme nasjonalt som ved Hamar kino: «Bølgen», «Minions», «Fast & Furious 7», «Jurassic World» og «Fifty Shades of Grey».

 Mot budsjett

Budsjettet for Hamar kino 2015 er 170.000 solgte billetter. Så langt i år er det solgt 121.586 billetter.  Her er noen av høstens godbiter som kan gi salget farten som trengs for at kinosjefen skal nå sitt mål: «Villmark 2», «Doktor Proktors Tidsbadekar», «James Bond: Spectre», en ny episode i «Hunger Games», «Star Wars» - og ikke minst en ny Flåklypa-film.

 

Terningkast fem

«Bølgen»: Norsk katastrofefilm. Historien er bygget ut fra at fjellet «Åkerneset» en gang vil rase ut i fjorden og lage en flodbølge som vil skylle innover Geiranger. Filmen har et budsjett på cirka femti millioner, og har så langt solgt nærmere sju hundre tusen billetter.

I rollene: Ane Dahl Torp, Kristoffer Joner, Edith Haagenrud-Sande, Jonas Oftebro, Arthur Berning, Fridtjov Såheim.

Filmene fikk terningkast 5 i Hamar Arbeiderblad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke