24. aug
 
Yrende ungdomsliv på Stortorget
Lørdag kveld var det ungdommens tur til å nyte det ferske torget i Hamar. Med splitter ny skaterampe, danseoppvisning og folkeliv ble det en skikkelig fest for barn og ungdom på Hedmarken.

Publisert: 13.sep.2014 23:54
Oppdatert: 15.sep.2014 14:57

Etter en suksessfull åpning av torget fredag, var det nå ungdommens tur til å vise sin glede over Stortorget. Med et program spekket av spreke innslag ble det bydd opp til ungdomsfest på torget. Med DJ Scott Bækkel, rap med Patrick "Phatis" Olstad, skateoppvisning med Hamars egne skatestjerne Kevin Bækkel og danseoppvisning med PS:dance. Dette var nok til å få ungdommen gira og det var ingen tvil om at de satte pris på arrangementet. Fornøyd var også ordfører Morten Aspeli som åpnet showet lørdag kveld.

- Det bygger en stolthet og begeistring å ha slike happeninger. Prosjekt Ungdom for Hamar har gjort en fantastisk jobb med arrangementet og har fått til et spennende og godt program for ungdom med masse aktiviteter. Jeg har en god følelse på at det nye Stortorget blir mer levende enn noen gang. Det ligger også bak investeringen på drøye 70 millioner kroner. Hvis vi som by lykkes med å skape en attraksjon her på torget har vi lyktes, sier Aspeli.

Prosjekt Ungdom for Hamar står bak mye av ungdomsarrangementet. Sandra Ødbehr tror at det nye Stortorget kan bli en fin møteplass for ungdom. 

- Stortorget ser veldig fint ut og jeg liker at det er såpass stort, det virker som det er plass til mange forskjellige aktiviteter. Jeg liker også fontena som ser ut som et slag amfi og det føles ut som et sted en kan samle mye folk. Det er også veldig åpent og det liker jeg, smiler hun. 

Kevin Bækkel og de andre fra Hamar skateboardklubb fikk akkurat den nye skaterampa ferdig til åpningen. Lørdag formiddag var den ferdig. 

- Den ble faktisk helt perfekt. Jeg trodde ikke at noe vi bygde sjøl skulle bli så bra, gliser Bækkel. 

 

 
FOLKELIV: Ungdommen møtte opp til show for ungdom på Stortorget lørdag ettermiddag.
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
STOLT: Ordfører Morten Aspeli følte seg stolt da han så aktiviteten på Stortorget lørdag ettermiddag og kveld.
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
KOSTE SEG: Søsknene Angelica (t. v) og Sandra Ødbehr synes Stortorget har blitt en fin plass med muligheter for aktiviteter.
FOTO: Henrik Hornnæss
MUSIKK: DJ Scott Bækkel fikk publikum i feststemning.
SHOWET: Kevin Bækkel sto for underholdningen på den nye skaterampa på Stortorget.
DANSEOPPVISNING: PS:dance crew satte fart i folket på torget med sin danseoppvisning.
DANSESHOW: Therese og Ruben Slob fikk hamarsingene til å bli med på dansen.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke